Aluminij

Sindikat: Jelka Mlićević priča nebuloze

''Radnici Aluminija su najveći heroji koji su obavljali svoje poslove odgovorno i uredno prolazili sve ove godine kroz velike neizvjesnosti i stresove da bi na kraju ni krivi ni dužni zbog lošeg upravljanja svih dosadašnjih uprava...''
Gospodarstvo / Tvrtke | 06. 08. 2019. u 08:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezavisni sindikat zaposlenih Aluminij d.d.Mostar nakon jučerašnje izjave federalne ministrice i dopremijerke FBiH Jelke Milićević za izdanje Večernjeg lista a kojeg su prenijeli i ostali bh portali odgovara.

''Poštovana u vašoj jučerašnjoj izjavi za navedeno izdanje Večernjeg lista u kojem spominjete neke probne rokove, brigu vlade FBiH za 900 uposlenika kao i mogućnosti situacije da djelatnici neće primiti od jedne do tri plaće te o rekonstruiranju akcijskih planova i zbrinjava djelatnika upoznajemo vas da nas sve više i više šokirate sa svojim nebuloznim izjavama. Upoznati ste sa planom pokretanja proizvodnje u Aluminiju d.d.Mostar  koji vam je dostavljen. U planu i analizi je precizirano pokretanje proizvodnje u tri faze počev od 01.09.2019. sa potrebnim osiguranjem financijskih sredstava sa kojim se može osposobiti i pokrenuti proizvodni proces ako vam je to u interesu što iskazivate realizirajte dostavljeni plan, isto tako po tko zna koji put izjavljujete glavnu brigu za 900 uposlenika Aluminija u sačuvanju njihovih radnih mjesta gdje ih svojim izjavama vi osobno gonite iz Aluminija i podcjenjujete njihov rad i trud koji su dali za ovu tvornicu i spremni su još dati ali ne kao volonteri što izjavljujete da postoji mogućnost ne primanja od jedne do tri plaće.

Radnici Aluminija su najveći heroji koji su obavljali svoje poslove odgovorno i uredno prolazili  sve ove godine kroz velike neizvjesnosti i stresove da bi na kraju ni krivi ni dužni zbog lošeg upravljanja svih dosadašnjih uprava i nedovoljne brige samih vlasnika koji su im ugrozili životnu egzistenciju  ostali na ulici preko noći bez bilo kakvih primanja što je se ranije dešavalo i sa ostalim  radnicima širom FBiH koji su ostali bez svojih radnih mjesta ne svojom krivicom. Radnici Aluminija nisu  nikakvi volonteri niti ce to biti oni su kvalificirani stručnjaci u svojim pogonima i zato trebaju biti plaćeni. Sindikat Aluminija nije nikakvo upravljačko tijelo  da bi  se bavilo sa vašim navodima po pitanju rekonstrukcije  društva i ostalim planovima i programima tu ulogu ne želimo zbog toga smo i napustili tkz krizni stožer to je obaveza poslodavca.

Zna se koje su obaveze i ovlaštenja sindikata sukladno zakonu vijeća uposlenika te vas sukladno ovom zakonu i članku 28 ponovno upoznajemo da nam nisu izmirene obaveze po pitanju uplate doprinosa te tražimo da nam izmirite sva dugovanja za 900 uposlenika a ne samo ona koja ostvaruju pravo na mirovinu. Pokažite odlučnost i brigu koju iskazujete za djelatnike Aluminija i realizirajte njihove zahtjeve jer datum 01.09.2019. je manji  od mjesec dana sa početkom nove školske godine'', navode u svom priopćenju iz sindikata.

Kopirati
Drag cursor here to close