Upoznavanje i konzultacija

Sindikat BHRT-a zabrinut zbog pretplate, uređivačke politike i novog menadžmenta

''Tražimo od menadžmenta BHRT-a da priopći kakvo je stanje s naplatom RTV pretplate poslije niza skandala u BHRT-u i najava brojnih građana da više neće plaćati RTV pretplatu.''
Gospodarstvo / Tvrtke | 08. 02. 2019. u 13:44 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikalna organizacja BHRT-a izražava zabrinutost zbog informacija o padu naplate RTV takse u siječnju 2019. godine i strahuje da bi to financijski moglo ugroziti budućnost BHRT-a i oko tisuće zaposlenih radnika u Javnom servisu BiH. 

''Tražimo od menadžmenta BHRT-a da priopći kakvo je stanje s naplatom RTV pretplate poslije niza skandala u BHRT-u i najava brojnih građana da više neće plaćati RTV pretplatu. Smatramo da je pad naplate RTV pretplate izravna posljedica loše uređivačke politike BHRT-a, koja je okrenula javnost protiv sebe'', citat je iz priopćenja ove sindikalne organizacije. 

Ona ne podržava i osuđuje uređivačku politiku koja je odstupila od proklamiranih uređivačkih načela BHRT-a, kao i istupe pojednih urednika u programu BHRT-a i na društvenim mrežama. Takvo ponašanje odgovornih urednika i njihovi javni istupi, od zabrane srebreničkog cvijeta, provociranja javnosti na društvenim mrežama, do neustavnog obilježavanja 9. siječnja kao Dana Republike Srpske, imaju za cilj urušavanje Javnog serivsa BiH kako u programskom tako i u financijskom smislu, smatra ovaj sindikat. 

''Apeliramo  menadžmentu BHRT-a da u skladu sa svojim ovlastima poduzme hitne mjere i promptno pokrene postupak smjene odgovornih. Također od menadžmenta BHRT-a zahtijevamo da priopći informaciju o reorganizaciji i sistematizaciji u BHRT-u, o kojoj saznajemo na hodnicima, te da prije usvajanja upozna i konzultira i predstavnike Sindikalne organizacije BHRT-a'', citat je iz priopćenja Upravnog odbora ovog sindikata. 


Kopirati
Drag cursor here to close