Nije im tu mjesto

Sindikalisti napustili Krizni odbor Aluminija

Dodaje kako se jasno zna šta je predmet djelovanja sindikata i da se oni vide u tom segmentu Aluminija.
Gospodarstvo / Tvrtke | 17. 07. 2019. u 17:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krizni odbor Aluminija d.d. Mostar, posebno tijelo formirano nakon isključenja struje i gašenja kompanije, napustili su predstavnici sindikata.

Romeo Biokšić, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih Aluminija, za Klix.ba kaže kako je to odluka nakon posljednjeg sastanka, a sve u kontekstu da sindikati nisu upravljačko tijelo i ne treba da supotpisuju odluke Kriznog odbora Aluminija.

"Kad smo mi prije ko zna koliko tražili da prisustvujemo sjednicama Nadzornog odbora i budemo dio odluka o budućnosti Aluminija, nisu nas željeli, a sada nas pozivaju. Zna se ko upravlja društvom, mi se borimo za prava radnika", kazao je Biokšić.

 

Dodaje kako se jasno zna šta je predmet djelovanja sindikata i da se oni vide u tom segmentu Aluminija. 

"Svaku odluku u interesu fabrike i njenog nastavka rada koju donesu nadzorni odbor i uprava mi ćemo podržati, ali legitimni predstavnici sindikata više nisu dio kriznog odbora", zaključio je Biokšić, piše Klix. 

Krizni odbor formiran je poslije gašenja struje i potpune obustave proizvodnje, a činili su ga predsjednik HNS-a Dragan Čović, federalna ministrica finansija Jelka Milićević, članovi Nadzornog odbora Aluminija, uprava kompanije i predstavnici sindikata.

Biokšić je za Bljesak.info potvrdio kako je u petak planirano održavanje skupštine Sindikata na kojoj će razmotriti daljnje planove.

Kopirati
Drag cursor here to close