Poslovanje

Siguran i stabilan rast poslovanja Union banke

''Banka obavljajući zahtjevne poslove trezorske i transakcijske banke Vlade Federacije BiH, omogućava značajne uštede u proračunu Federacije BiH.''
Gospodarstvo / Tvrtke | 28. 02. 2020. u 12:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Union banka d.d. Sarajevo, kao jedina komercijalna banka u većinskom državnom vlasništvu, u kontinuitetu uspješno posluje i ostvaruje značajan rast u svim bitnim segmentima poslovanja.

''2019. godinu Union banka je završila sa ukupnom aktivom od preko 800 milijuna KM, ostvarila rast kreditnog portfolija od 30 posto i kamatonosne aktive od 50 posto, što su višestruko veći pokazatelji od prosjeka bankarskog tržišta i čine Union banku jednom od najbrže rastućih banaka u BiH. Izuzetna kvaliteta plasmana i visok koeficijent adekvatnosti kapitala ukazuju na sigurno i stabilno poslovanje. U posljednjem desetljeću aktiva Banke se povećala za preko 600 milijuna KM odnosno za 379 posto, portfolio plasmana uvećan je za 604 posto, a depoziti su ostvarili rast od 516 posto. Izgrađena je suvremena bankarska infrastruktura i modernizirana poslovna mreža, tako da 65. godišnjicu poslovanja dočekujemo kao najveća banka u domaćem vlasništvu. Ovo su izuzetni rezultati poslovanja jer ne tako davno, Banka je zaostajala u tržišnoj utakmici i bila na začelju bankarskog sektora.

Ostvarivanje dobiti je isključivo u funkciji nastavka razvoja Banke i mogućnosti pružanja što povoljnijih uvjeta kreditiranja i dostupnosti bankarskih usluga, putem kojih doprinosimo razvoju domaćeg gospodarstva i stvaranju boljih uvjeta života za građane.

 

Foto: PR / Union banka

Podrška većinskog vlasnika Federalnog ministarstva financija, odnosno Vlade FBiH nastavljena je i u 2019. godini, a posebno ističemo kreditnu liniju – stambeni krediti za mlade – koja je po drugi put uspješno realizirana.

U 2020. godini nastavljamo sa ovom kreditnom linijom uz nove, do sada neviđene pogodnosti u bankarskoj ponudi, a sve u cilju zadržavanja mladih u našoj zemlji. S druge strane, Banka obavljajući zahtjevne poslove trezorske i transakcijske banke Vlade Federacije BiH, omogućava značajne uštede u proračunu Federacije BiH.

Koristimo priliku da se zahvalimo klijentima na ukazanom povjerenju, te radnicima Banke na zalaganju bez kojih ostvarenje ovih rezultata ne bi bilo moguće'', izjavio je predsjednik Uprave Union banke, Vedran Hadžiahmetović.

Kopirati
Drag cursor here to close