Malo je reći

Sebija o ''velikom'' Fadilu

''Kupljene respiratore nismo vidjeli, čuli smo komentare čovjeka koji nije ovlašteni vještak, a u čije vrijeme šefovanja respiratori na KCUS nisu redovno servisirani niti verificirani.''
Gospodarstvo / Tvrtke | 05. 06. 2020. u 18:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović komentirajući aferu ''Respiratori'' kazala je kako je Fadil Novalića častan i vrijedan čovjek, sa zavidnom poslovnom karijerom.

''Dakle, uspješan gospodarstvenik stavio se na raspolaganje svojem narodu i zemlji u vrlo teškom vremenu i napravio odlične rezultate. Pokazatelji govore da je gospodin Novalić izuzetno uspješan premijer Federacije BiH. Sve ostalo će biti jasno, nadam se, uskoro'', kazala je dr. Izetbegović.

Kazala je kako su KCUS-u bili potrebni respiratori.

''Mi smo na proširenoj sjednici Kolegija direktora disciplina napisali da je to 50 respiratora, sa potrošnim materijalom. Upit smo dobili od Federalnog ministarstva zdravstva. Kupljene respiratore nismo vidjeli, čuli smo komentare čovjeka koji nije ovlašteni vještak, a u čije vrijeme šefovanja respiratori na KCUS nisu redovno servisirani niti verificirani. Sada već postoji mišljenje vještaka iz Zagreba, ali sam to samo informativno pročitala sa portala'', kazala je za N1 te dodala kako KCUS trenutno ima 86 raspoloživih respiratora.

Podsjetila je kako su predstavnici Tužiteljstva i SIPA-e bili u KCUS-u, no kako se nisu najavili. 

''Mi poštujemo zakonske procedure i nemamo problem sa takvim posjetama. Zatražili su podatke o nabavkama vršenim u KCUS od 1. marta 2020.godine. Kopirali su ono što im je bilo potrebno i odnijeli. I oni su poštovali naše procedure. Prošli su obavezni trijažni šator, a pokazali su i službeni Zahtjev tužitelja za uvid u dokumentaciju, prije nego su dobili dopuštenje za uvid u istu'', kazala je za N1.

Kopirati
Drag cursor here to close