SARA je postala službena voda Košarkaškog saveza BiH

Gospodarstvo / Tvrtke | 06. 11. 2020. u 11:32 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Sarajevski kiseljak zvanično je novi sponzor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. Potpisivanje ugovora o sponzorskoj saradnji između vodećeg proizvođača mineralne vode, kompanije Sarajevski kiseljak, i Košarkaškog saveza BiH upriličeno je danas, u prostorijama Saveza. Ovaj dokument, na obostrano zadovoljstvo, potpisali su Davor Čičić, direktor kompanije Sarajevski kiseljak, i Amer Čolan, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH.

Vodeći proizvođač mineralne vode u BiH, kompanija Sarajevski kiseljak, na ovaj način postala je ponosni partner svih reprezentativnih selekcija KSBiH, a voda SARA oficijelna voda Košarkaškog saveza BiH i svih njegovih reprezentativnih selekcija.

„Prva stvar koju povezujemo sa sportom je njegov utjecaj na zdravlje pojedinca, no sport je djelatnost od značaja za cijelo društvo i njegov razvoj. Kroz sport se gradi međunarodni ugled i afirmacija, jača osjećaj pripadnosti, moral i druge vrijednosti. Sarajevski kiseljak je oduvijek imao jako dobru suradnju sa različitim sportskim klubovima i podržavao njihov rad, tako da je i suradnja sa KSBIH sasvim prirodan slijed. Zaista smo sretni i ponosni da će naša SARA, kao oficijelna voda biti partner svih košarkašica i košarkaša Saveza. Sigurni smo da svi možemo utjecati na stvaranje boljih uvjeta i pozitivnog stava prema sportu i na taj način dati svoj doprinos za bolje sportske rezultate naših ekipa,“ istakao je Davor Čičić, direktor Društva Sarajevski kiseljak.

Samir Avdić, direktor muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, iskazao je zadovoljstvo zbog dogovorene poslovne suradnje te najavio predstojeće utakmice ženske košarkaške reprezentacije BiH koje se igraju u okviru kvalifikacija za FIBA Women Eurobasket 2021 od 8. do 16.11.2020. godine

„Želimo se zahvaliti što je kompanija Sarajevski Kiseljak u posebnom vremenu i okolnostima djelovanja, naš Savez prepoznala kao vrijednog partnera s kojim će se na najbolji i najučinkoviti način prezentirati svojim potrošačima. U narednim danima grad Sarajevo i Košarkaški savez Bosne i Hercegovine kao organizator ''FIBA Womens Eurobasket Qualifiers 2021 - Window 2 i FIBA Eurobasket Qualifiers 2022 - Window 2'', pored košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, ugostit će i košarkaške reprezentacije Rusije, Estonije, Švicarske, Bugarske, Grčke i Latvije, koje će imati priliku i mogućnost probati vrhunsku negaziranu vodu SARA , oficijelnu vodu Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine“, istakao je Avdić.

Kopirati
Drag cursor here to close