Smijenjen na sjednici Vlade

Salkić podnio ostavku u "Bh-Gasu", optužio Novalića i Džindića za kriminal

Salkić podnio ostavku u "Bh-Gasu" prije sjednice Vlade FBiH na kojoj je smijenjen
Gospodarstvo / Tvrtke | 19. 08. 2021. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH na sjednici u Mostaru, koja je u tijeku, jednoglasno je donijela odluku o smjeni v.d. direktora "BH Gasa" Jasmina Salkića, saznaje "Avazov" portal.

Salkić je jutros, sat vremena prije sjednice Vlade u Mostaru, na čijem je dnevnom redu bila predviđena njegova smjena, podnio ostavku.

“Kao menadžer tvrtke koju sam naslijedio gotovo pa propalu, izgradio sam tvrtku, sa svojim timom, tržišno vrijednu tvrtku te započeli/pokrenuli Južnu interkonekciju i stavili smo državu ispred osobnog interesa. Podnosim ostavku jer ne želim biti sudionik kriminalnih radnji pojedinaca, niti provoditi zamisli koje su protivne zakonima i načelima života kojima ja živim. Sav prethodni period u kojem sam izložen od strane Fadila Novalića i Nermina Džindića i šutnje ovog dvojca na kriminal i podržavanja istog, rušenje državne tvrtke, tajnih snimanja direktora, praćenja, montiranja procesa, i prodavanja interesa države radi osobnih ciljeva ovog dvojca je nešto na šta ja ne pristajem i ne želim sudjelovati”, naveo je.

Kako je utvrdio, “dvojac koji trenutno kormilari Fedracijom BiH su grobari energetske neovisnosti BiH, vrijeme će pokazati”.

“Svi dokazi i sve opisane protuzakonite radnje predate su u FUP, a ostalo je do države i tužiteljstva. Država će nekad i proraditi, neka ne sumnjanju, a kriminal valjda neće postati obrazac ponašanja svim mladim ljudima ako se to ne dogodi. Za kraj, ukazano povjerenje da iz privatnog sektora dođem i napravim nešto u javnoj tvrtci, od strateškog značaja, mislim da sam ispunio i o tome govore svi moji rezultati i mog tima tj. rezultati same tvrtke zadnjih godina. Moje je bilo da olovkom sačuvam i napravim daljnji iskorak onoga što je neko puškom obranio… ali protiv petokolonaša može samo sustav države odgovoriti koji za sada šuti”, naveo je Salkić.

Avaz saznaje da je umjesto Salkića imenovan Mihajlo Krmpotić, inžinjer iz "BH Gasa".

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close