Mostar

Rumunjski veleposlanik u posjeti GUMA M d.o.o.

Predstavnici GUMA M su izjavili kako je Dacia prodavši davne 2004 godine svoj prvi model Dacia Solenzu krenula u osvajanje BiH tržišta te do danas registrirano preko 8.000 novih Dacia vozila.
Gospodarstvo / Tvrtke | 20. 10. 2021. u 10:50 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon posjete gradonačelniku grada Mostara g. Mariu Kordiću, veleposlanik Rumunjske u Bosni i Hercegovini Anton Pacuretu je posjetio kompaniju GUMA M d.o.o. – generalnog uvoznika Dacia vozila u Bosni i Hercegovini.

PR  / Rumunjski veleposlanik u posjeti GUMA M d.o.o.

Tijekom posjete veleposlanik je istaknuo iznimno zadovoljstvo uspjehom i pozicijom na tržištu koji GUMA M ima s rumunjskim brandom, te se kroz obilazak kompanije upoznao i s drugim važnim sektorima rada GUMA M a to su servis, maloprodaja i veleprodaja guma te car rental - dugoročnim najmom vozila. Veleposlanik se na opće iznenađenje upoznao i s GUMA M projektom u izradi a to je Renault atelier – svojevrstan muzej oldtimera, te se susreo s poznatim modelima koje ističe „kao vozila svoga djetinjstva“, a to su kultna „Četvorka iz 1983“, Caravelle iz 1966, Renaultom 8 iz 1967, Renaultom CV4 iz 1954 i drugim modelima.

PR  / Rumunjski veleposlanik u posjeti GUMA M d.o.o.

Veleposlanik se interesirao o radu Dacia-e , početcima, uspjesima, ali i trenutnim problemima i poteškoćama u proizvodnji uzrokovanim nedostatkom mikročipova na globalnoj razini. Zanimao se o tome tko su Dacia kupci, kolika su ulaganja GUMA M od početaka bila da bi Dacia danas bila jedan od najprodavanijih novih vozila u BiH.

Predstavnici GUMA M su izjavili kako je Dacia prodavši davne 2004 godine svoj prvi model Dacia Solenzu krenula u osvajanje BiH tržišta te do danas registrirano preko 8.000 novih Dacia vozila. Danas, u grupaciji s Renaultom i Nissanom GUMA M je drugi najveći uvoznik novih vozila u Bosni i Hercegovini.

GUMA M predstavnici su istakli da uspjeh nije došao preko noći, a rezultat prodaje najviše zahvaljuju kupcima, kako fizičkim licima tako i firmama u privatnom i javnom vlasništvu koji su Daciu prepoznali kao odlično vozilo s vrlo pristupačnom cijenom ali i ono još možda bitnije povoljnim održavanjem.

Dacia od samih početaka do danas ima uzlaznu putanju prodaje, te s današnjim modelima Dusterom – najpovoljnijim dizelskim 4x4 SUV-om na tržištu te trenutno i najprodavanijim europskim modelima iz B segmenta Dacia Sandero Stepway čini sam vrh prodaje i na Bosanskohercegovačkom tržištu.

Kopirati
Drag cursor here to close