Razlozi

Rudari ne izlaze iz jama i nastavljaju sa štrajkom

Predsjednik Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH Sinan Husić izjavio je da su rudari umorni i iscrpljeni te da su četiri rudara zbrinuta.
Gospodarstvo / Tvrtke | 11. 09. 2019. u 10:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ljudi su umorni iscrpljeni i bojim se da bi mogli imati i težih slučajeva na osnovu njihovog fizičkog i psihičkog stanja. Od jučer, od 15 sati traje štrajk glađu radnika pogona Stara jama i Stranjani, a od jutros imamo štrajk glađu i u trećem pogonu Raspotočje'', rekao je za Fenu predsjednik Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH Sinan Husić

Naveo je kako je tijekom noći intervenirala hitna pomoć i da su četiri rudara zbrinuta dodajući da je u jamama između 150 i 200 rudara.    

Kaže da su jutros još jednom ''najodgovornijim ljudima iz Vlade FBiH, Elektroprivrede BiH i rudnika uputili određeni akt u kome ponavljaju jučer predstavljene stavove i zahtjeve''.

''Pozivamo na maksimalno ozbiljan i odgovoran odnos prema ovoj situaciji da bi pokušali svi zajedno iznaći rješenje koje će omogućiti izlazak iz trenutne situacije, a da onda analiziramo sve ovo što se dešavalo proteklih par dana i definiramo pravac kada je riječ o Rudniku mrkog uglju Zenica'', kazao je Husić. 

Kako je poznato, računi zeničkog rudnika su blokirani zbog nagomilanog poreznog duga, pa rudarima nisu isplaćena njihova primanja.

Predstavnici Sindikata rudara najavili su kako bi od 13. rujna mogli stupiti u generalni štrajk ukoliko im se do tada ne isplate zarađene plaće.

Kopirati
Drag cursor here to close