Očaj

Rudari izašli, "Stranjani" se gase

Uprava, u skladu s jučerašnjom odlukom, koju su usuglasili na sastanku s predstavnicima sindikata, danas ide u realizaciju postupka trajne obustave proizvodnje u toj jami.
Gospodarstvo / Tvrtke | 09. 10. 2019. u 09:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Posljednjih dvadesetak, od oko 70 rudara pogona "Stranjani" Zavisnog društva Rudnici mrkog uglja Zenica, sinoć je, nešto prije 23 sata, napustilo tu jamu'', izjavio je Feni v. d. direktora ZD RMU Zenica Edin Pašić.

''Rudari su, nešto prije dolaska treće smjene, napustili jamu, nakon čega je u jamu ušla naša, interna inspekcija. Tako nam nalaže zakon'', ističe Pašić, koji dodaje da je 30-40 radnika sinoć bilo i u krugu tog pogona.

Dodao je da Uprava, u skladu s jučerašnjom odlukom, koju su usuglasili na sastanku s predstavnicima sindikata, danas ide u realizaciju postupka trajne obustave proizvodnje u toj jami.

''Ljudi koji su svjesni situacije, koji nisu taoci te jedne grupe ljudi, polako dolaze i traže da budu raspoređeni u druga dva pogona, kako smo i dogovorili. Prema mojim informacijama, stanje je sada stabilno i u "Stranjanima"', kaže Pašić.

Kopirati
Drag cursor here to close