BiH

Raste prodaja u trgovinama na malo

Desezonirani promet trgovine na malo u listopadu veći za 2,2 posto
Gospodarstvo / Tvrtke | 13. 12. 2017. u 21:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u listopadu, promatran u tekućim cijenama, veći je za 2,2 posto u odnosu na rujan ove godine.

Rast prometa zabilježen je i u trgovini prehrambenim proizvodima - hranom, pićem i duhanskim proizvodima od 2,8 posto i u trgovini neprehrambenim proizvodima od 0,7 posto.

Promatran u stalnim cijenama, desezonirani promet trgovine na malo u BiH u listopadu veći je za  0,6 posto u odnosu na prethodni mjesec, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Rast prometa ostvaren je u trgovini prehrambenim proizvodima za 2,2 posto, dok je pad prometa zabilježen u trgovini neprehrambenim proizvodima od 1,7 posto.

Ukupan promet trgovine na malo u BiH, promatran u tekućim cijenama, u listopadu je zabilježio rast od 5,5 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine. Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od 3,1 posto, a promet neprehrambenim proizvodima rast od 5,8 posto

Promatrano u stalnim cijenama, promet trgovine na malo ostvario je rast od 4,7 posto u odnosu na listopad prošle godine. Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od 1,4 posto, a promet neprehrambenim proizvodima 5,8 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close