Zračna luka Mostar

Raspudić o štrajku: Treba se zapitati o čemu se ovdje radi

''Spremni smo razgovarati i dalje, ali ne mogu raditi ono što je van moje domene. Ono što treba uraditi Nadzorni odbor i Skupština Grada Mostara to je van moje nadležnosti'', rekao je Raspudić.
Gospodarstvo / Tvrtke | 18. 06. 2018. u 10:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Plaće su redovite, doprinosi se plaćaju sto posto, plaća se topli obrok i prijevoz, što su neki osnovni preduvjeti. Obzirom da je ovo ispunjeno, treba se zapitati o čemu se ovdje radi'', rekao je to direktor Zračne luke Mostar, Marin Raspudić, komentirajući dvosatni štrajk upozorenja koji su najavili iz Sindikata ove Zračne luke.

Raspudić je, na konferenciji za medije održanoj povodom prometovanja nove linije Fly Jordan, rekao kako je on kao direktor uradio sve što je u njegovoj moći, no da van svojih nadležnosti neće ići.

''Spremni smo razgovarati i dalje, ali ne mogu raditi ono što je van moje domene. Ono što treba uraditi Nadzorni odbor i Skupština Grada Mostara to je van moje nadležnosti. U okvirima svojih prava i obveza ja ću maksimalno izaći u susret'', rekao je direktor mostarske Zračne luke.

Podsjećamo,  Sindikat Međunarodne Zračne luke Mostar za petak, 22. lipnja, najavio je dvosatni štrajk upozorenja.

Sindikat je prvi štrajk upozorenja održao u travnju, a na novi se odlučio zbog, kako se navodi u priopćenju, nepoštivanja dogovora između menadžmenta i Sindikata postignutog nakon prvog štrajka upozorenja, kršenja prava iz radnog odnosa, nepočinjanja pregovora o kolektivnom ugovoru te neuspostavljanja letova koji su već bili najavljeni.

Iz Sindikata traže otvaranje pregovora o kolektivnom ugovoru, zatim usvajanje sistematizacije radnih mjesta, vraćanja dijela plaće, plaćanje vremena pripravnosti, isplatu jubilarnih nagrada te prestanak s praksom isplate dijela prihoda u gotovini. Ako njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni iz Sindikata Međunarodne Zračne luke Mostar najavili su mogućnost stupanja u generalni štrajk.

Kopirati
Drag cursor here to close