Gdje je zapelo?

Raskol u Nadzornom odboru Aluminija: Mali dioničari se 'oteli'?

Kako saznajemo, jučerašnju su sjednicu Nadzornog odbora Aluminija bojkotirali predstavnici radništva, odnosno malih dioničara u Nadzornom tijelu posrnule kompanije.
Gospodarstvo / Tvrtke | 13. 03. 2020. u 00:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Aluminij / Prof. dr. sc. Zdenko Klepić (desno na slici) na čelu je Nadzornog odbora Aluminija

Zahvaljujući pandemiji koronavirusa, "Japan nam je tek na trećem mjestu", a i neki drugi favoriti su sletjeli s top pozicija u medijima.

Tako je u četvrtak gotovo nezapaženo prošla još jedna sjednica Nadzornog odbora Aluminija d.d. Mostar, koja će svoj nastavak imati u petak, saznaje Bljesak.info.

Naime, jučerašnju su sjednicu bojkotirali predstavnici radništva, odnosno malih dioničara u Nadzornom odboru posrnule kompanije.

Nakon što je prije nekoliko dana ostavku podnio novoizabrani v.d. direktora Ante Rezić, očito se koplja u Nadzornom odboru i dalje lome.

Prema nekim informacijama do kojih smo došli, Abraham Grupa blizu je dogovora s Nadzornim odborom i Vladom Federacije BiH, a je li to razlog raskola u NO odboru, brzo će se pokazati.

U svakom slučaju, poduzeće je trenutačno bez uprave i javno predočenog koncepta budućnosti, a vrijeme neumitno protječe.

Nadzorni odbor se također nalazi u nezavidnoj poziciji, jer su mu odavno već 'pripale' i mnoge upravljačke dužnosti, a preostale uposlenike obeshrabruju informacije kako Aluminij više nema novca za plaće i podmirenje drugih troškova hladnog pogona.

Jedna od opcija da se dođe do određenog iznosa novca za predah je prodaja anodnih šipki sa zaliha, ali onda bi to značilo da pogon Elekrolize, u slučaju da se ukaže opcija ponovnog pokretanja, ne raspolaže s najvažnijom komponentom pored glinice i struje.

S druge strane, Aluminij nema drugih roba koje bi još mogao ponuditi tržištu te tako zaraditi određeni novac za plaće i druge potrebe.

Kopirati
Drag cursor here to close