Vlada bez plana

Radnici na željeznicama neće dopustiti smanjenje svojih plaća

Sindikati koji djeluju unutar Željeznica FBiH poručili su Vladi Federacije BiH kako neće dozvoliti nikakvo smanjenje plaća radnicima na željeznicama
Gospodarstvo / Tvrtke | 01. 04. 2020. u 10:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikati neće dozvoliti nikakvo smanjenje plaća radnicima

Sindikati koji djeluju unutar Željeznica FBiH poručili su Vladi Federacije BiH kako neće dozvoliti nikakvo smanjenje plaća radnicima na željeznicama. Navode kako će ''ako bude potrebno upotrijebit sva zakonom dozvoljena sredstva u očuvanju naših ekonomsko-socijalnih prava''.

Iz sindikata ističu kako je prosječna plaća u Željeznicama FBIH najmanja u odnosu na druga javna poduzeća u većinskom vlasništvu Vlade FBIH, te da regres nikad nisu dobili, niti su im se povećavale plaće u postotcima kao u drugim javnim poduzećima.

Navode kako je u posljednjih 12 godina strankama u BiH uplaćeno više od 245 milijuna KM iz proračuna na svim razinama te su zato poručili Vladi da ''taj novac usmjere za očuvanje realnog sektora koji je trenutno u ekonomskoj krizi, te da smanje svoje naknade u Nadzornim i Upravnim odborima, službenim putovanjima, odvojenim životima itd''.

''S nevjericom preko medija gledamo da je od pojave koronavirusa u našoj zemlji prošlo tek 15-ak dana a Vlada FBiH već preporučuje smanjenje plaća u javnom sektoru, što daje do znanja da Vlada FBiH nema nikakav plan o izlasku iz ekonomske krize'', navode u priopćenju sindikati radnika Željeznica FBiH.

Svim građanima Bosne i Hercegovine poručujemo da ostanu u svojim domovima i tako svi skupa pomognemo u suzbijanju koronavirusa.

Navode kako su Željeznice FBiH u vrijeme krize prouzročene pandemijom korona virusa, još jednom pokazale da su nezaobilazni segment u održavanju procesa rada gospodarstva naše zemlje.

Napominju kako je njihov naš rad organiziran neprekidno unatoč nedostatku osoblja koje direktno i indirektno sudjeluje u nesmetanom procesu rada i čestih kontakata koje ostvaruju tijekom svoje smjene, ''zbog čega sve naše radnike smatramo istinskim patriotima i herojima Željeznica FBIH koji marljivo i odgovorno obavljaju svoje radne zadatke''.

Za svaku pohvalu je dogovor između V.D generalnog direktora JP ŽFBH, Enisa Džafića sa gospodarskim subjektom Klas o prijevozu pšenice željeznicom, te su poručili i ostalim komitentima da koriste njihove usluge.

Kopirati
Drag cursor here to close