Prodaja

Radnici Ere spremaju tužbe

Radnici se sada o ovome ne žele oglašavati, ali se sarajevske novine pozivaju na odvjetničke krugove…
Gospodarstvo / Tvrtke | 12. 11. 2018. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trideset radnika hotela Ero, koji u okviru Programa zbrinjavanja radnika nisu obuhvaćeni za obeštećenje, podnijet tužbu protiv Federalnog zavoda MIO i Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, objavio je Dnevni avaz.

Radnici se sada o ovome ne žele oglašavati, ali se sarajevske novine pozivaju na odvjetničke krugove od kojih su saznali da imaju pravno uporište, s obzirom na to da je Program zbrinjavanja trebao biti sastavni dio kupoprodajnog ugovora između Zavoda MIO i Vlade HNŽ, jer je bio i jedan od uvjeta za prodaju.

Program zbrinjavanja radnika Ere načinjen je zaključkom Federalne vlade iz 2013. godine, nakon što je Zavodu MIO data suglasnost za prodaju hotela. U dokumentu je naznačeno da će MIO izmiriti sve obveze prema radnicima koji žele otpremninu, a ostali imaju pravo da se u sljedeće tri godine od prodaje izjasne žele li obeštećenje ili će nastaviti raditi.

''Međutim, sada ispada da će Zavod obeštetiti samo radnike, njih 31, koji su se odmah izjasnili za otpremninu. Precrtani su oni drugi koji su, prema Programu, također trebali biti obeštećeni'', rečeno je Avazu iz, kako navode, odvjetničkih krugova.

Podsjećamo, Vlada HNŽ-a kupila je hotel Ero, nekadašnji Dom umirovljenika, za smještaj svojih institucija.

Za tu namjenu zadužila se kod Razvojne banke Federacije BiH za 11 milijuna maraka, koliko je iznosila prodajna cijena hotela.

Kopirati
Drag cursor here to close