Doprinosi i otpremnine

Radnici elektrolize najavili potpunu blokadu Aluminija

Blokadama bi se trebali pridružiti i ostali radnici.
Gospodarstvo / Tvrtke | 20. 08. 2019. u 12:46 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pedesetak radnika elektrolize mostarskog Aluminija dalo je rok do 15. rujna da im se uplate doprinosi i otpremine. U protivnom će blokirati sve ulaze u tvrtku i nitko neće moći ući, doznaje portal Bljesak.info.

O tome su obavijestili i članove Uprave, te su rekli da obavijeste sve, od Vlade Federacije BiH do Nazdornog odbora. Blokadama bi se, kako nam je potvrđeno, trebali pridružiti i ostali radnici.

Podsjetimo, Nezavisni sindikat zaposlenika Aluminija d.d. poručio je kako ništa od obećanih zahtjeva nije realizirano po pitanju osiguranja novčanih sredstava za otpremnine, plaćanju i uvezivanju MIO i osiguravanju novca za ponovno pokretanje proizvodnje sukladno planu i programu koje je trebalo krenuti od 1. rujna.

Spomenuti sindikat je sazvao izvanrednu skupštinu za četvrtak 22. kolovoza u 12 sati na kojoj će se  ''pomno analizirati stanje od gašenja tvornice do dana održavanja skupštine sindikata te će se donijeti odluku o daljnjim sindikalnim aktivnostima u koje se uključuju novi val uličnih prosvjeda te blokada prometnica''.

Radnici su još proteklog tjedna rekli kako smatraju da su slabi izgledi da će se proizvodnja u posrnulom mostarskom Aluminiju ponovno pokrenuti 1. rujna. No, Nadzorni odbor priopćio kako se priprema pokretanje proizvodnje u ljevaonici, te postupno i u ostalim pogonima

Kopirati
Drag cursor here to close