Uništio ih koronavirus

Propala velika europska aviokompanija

Utjecaj koronavirusa na sektor prijevoza putnika samo je pogoršao ionako lošu situaciju u Flybeu, prodano je 40 posto manje karata nego u isto vrijeme prošle godine.
Gospodarstvo / Tvrtke | 05. 03. 2020. u 09:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski je Flybe, jedna od većih europskih aviokompanija, propao.

U dopisu koji je rano jutros stigao iz kompanije stoji kako su svi letovi prizemljeni i kako Flybe više neće nuditi letove svojim korisnicima.

"Ovo je tužan dan za Veliku Britaniju. Ova će odluka jako teško utjecati na sve zaposlenike i korisnike", kazao je Richard Moriarty iz Britanskog civilnog zrakoplovstva.

Aviokompanije u Britaniji, ali i ostatku svijeta, teško su pogođene epidemijom koronavirusa, koja je mnoge od njih prisilila na otkazivanje letova. Flybe se našao u posebno teškoj situaciji pod pritiscima jake konkurencije niskobudžetnih kompanija, ali i neizvjesnosti nakon izlaska Velike Britanije iz Europske unije, prenosi Index.

Flybe je u siječnju već bio jedva izbjegao slom, ali tada je najavljeno kako će njegovi vlasnici, konzorcij koji predvodi Virgin Atlantic, pomoći s deset milijuna funti. Tvrtka je pregovarala i s britanskom vladom o kreditiranju, ali od svega toga na kraju se nije dogodilo ništa.

Na kraju ih uništio koronavirus

"Utjecaj koronavirusa na sektor prijevoza putnika samo je pogoršao ionako lošu situaciju u Flybeu, prodano je 40 posto manje karata nego u isto vrijeme prošle godine", rekao je za BBC insajder iz tvrtke.

Flybe je povezivao Veliku Britaniju s brojnim destinacijama u svijetu, među kojima je jedno vrijeme bila i Hrvatska. Nakon što su upali u probleme, kompanija se ograničila na prijevoz putnika samo unutar Velike Britanije.

Nakon propasti Flybea sada su upitna radna mjesta više od 2200 radnika.

Kopirati
Drag cursor here to close