Birač

Prodat će se potraživanja u tvornici glinice

U međuvremenu, zainteresirani ponuđači počinju ispunjavati preduvjete definirane uvjetima prvog javnog poziva.
Gospodarstvo / Tvrtke | 21. 07. 2019. u 20:13 Bljesak.info
Šta će biti sa potraživanjima u fabrici glinice Birač?

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Otvoreno je pitanje hoće li Republika Srpska prodati potraživanja u tvornici glinice Birač u stečaju ili će ih pretvoriti u kapital i tražiti strateškog partnera'', izjavio je za BHT1 predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković.

Nakon što je Vlada raskinula Ugovor s kompanijom Batagon koji je podrazumijevao otkup 43 milijuna maraka potraživanja, pojavljuju se drugi ponuđači, objavila je državna televizija.

Nakon što istekne rok od 30 dana od kada je Batagon obaviješten o raskidu ugovora, Vlada će odlučiti što s potraživanjima, kaže premijer Višković. Važno je, napominje, da je reakcija bila brza nako što se Vlada uvjerila u neozbiljnost kompanije sa sjedištem u Off Shore zoni u Švicarskoj.

''Mi se sada praktično vraćamo na početno stanje. I Vlada će zauzeti stav kako dalje. Da li ćemo ići u prikupljanje novih ponuda javnim pozivom, da li ćemo pokušati da okončamo stečaj pa da potraživanja pretvorimo u kapital pa da tražimo strateškog partnera. To su sad sve otvorena pitanja'', navodi premijer RS Radovan Višković.

U međuvremenu, zainteresirani ponuđači počinju ispunjavati preduvjete definirane uvjetima prvog javnog poziva.

Kompanije Pavgord iz Foče i Galens iz Novog Sada kupile su ruševni hotel Jahorina i namjeravaju kupiti dionice u Pavlović banci. Time, prema pisanju portala Capital, spremaju ponudu za otkup potraživanja od Birča.

Kopirati
Drag cursor here to close