"Budi netko, posluj eko!"

Prilika za savjesne poduzetnike

"Cilj ovog projekta je promoviranje zaštite životne okoline, gdje želimo podržati savjesne gospodarstvenike koji već primjenjuju neke od pozitivnih eko praksi te ih nagraditi", navode iz MKF Partnera.
Gospodarstvo / Tvrtke | 01. 09. 2021. u 19:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekološki prihvatljivo i održivo poslovanje, kojim se sprječava zagađenje okoliša i utjecaj na klimatske promjene osnovni je preduvjet budućeg zelenog ekonomskog razvoja.

Eko (zeleno) poslovanje sastavni je dio Europskog zelenog plana, odnosno aktualne strategije rasta kojom se sve zemlje Starog kontinenta žele usmjeriti ka transformaciji u klimatski neutralno, pravedno i prosperitetno društvo s modernom, resorno učinkovitom i konkurentnom gospodarstvu.

Ekološko poslovanje

Kako bi podržao ovu transformaciju u našoj zemlji, MKF Partner pokreće društveno odgovoran projekt "Budi netko, posluj eko!" kojim će stimulirati pozitivne prakse ekološkog i održivog poslovanja mikro i malih poduzeća.

Naime, već od danas pa do kraja rujna, svi vlasnici malih i mikro biznisa koji djeluju na području cijele Bosne i Hercegovine, a registrirani su za proizvodnu, uslužnu, poljoprivrednu i prerađivačku djelatnosti, svoje pozitivne prakse brige o očuvanju okoliša mogu prijaviti za nagradno natjecanje u okviru ovog projekta.

"Cilj ovog projekta je promoviranje zaštite životne okoline, gdje želimo podržati savjesne gospodarstvenike koji već primjenjuju neke od pozitivnih eko praksi te ih nagraditi, ali ujedno i stimulirati ih da takav odnos prema okolišu razvijaju i dalje. Svakako, želja nam je da što više malih i mikro kompanija u poslovanje uvodi mjere zaštite okoliša i održivosti te se nadamo da će ovaj projekt potaknuti i druge da posluju po eko principima", kazala je direktorica sektora podrške MKF Partner Selma Jahić.

Financijska pomoć

U okviru projekta "Budi netko, posluj eko!" MKF Partner će pružiti direktnu financijsku pomoć malim i mikropoduzetnicima u održanju i razvijanju svojih naprednih eko biznis ideja i praksi.

Naime, s opisom dobrih praksi, odnosno prezentacijom načina na koji su aktivno uključeni u rješavanje ekoloških problema i zaštite okoliša, bilo da je riječ o uređenju zelenih površina, smanjenju otpada ili upravljanju otpadom kroz provođenje specifičnih akcija, recikliranju, ili pak načinima kako praktikuju ekološki prihvatljivo i održivo poslovanje korištenjem obnovljivih izvora energije i eko sirovine, tvrtke se mogu prijaviti na e-mail [email protected].

U prezentaciji, osim aktivnosti zaštite okoliša koje već provode u poslovanju, sve tvrtke koje apliciraju trebaju navesti i svoje buduće korake koje namjeravaju napraviti ka smanjenju utjecaja na okoliš.

Na osnovu komisijske procjene, Partner MKF će dodijeliti novčane nagrade za tri najbolje plasirane tvrtke, u iznosu od 5.000 KM za prvo mjesto, 3.000 KM za drugo, dok će trećeplasirana tvrtka biti stimulirana s 1.000 KM.

Jedan od osnovnih uvjeta je da će svaka on njih trebati predočiti dokaz da je sredstva namijenila za realizaciju projekata zaštite životne sredine, dok će utrošak biti kontroliran od strane Fondacije.

Kopirati
Drag cursor here to close