Financijska policija

Prijava protiv 6 direktora zbog kriminala u Aluminiju

Sačinjeno je šest izvještaja o postojanju osnova sumnje o počinjenim krivičnim djelima i počiniteljima…
Gospodarstvo / Tvrtke | 28. 12. 2020. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Financijska policija Federacije BiH podnijet će Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije izvještaj protiv šest osoba zbog kriminala u mostarskom "Aluminiju" teškog 204, 5 milijuna KM, objavio je Dnevni avaz.

Kako su navele sarajevske novine prijavljeno je ''šest odgovornih i ovlaštenih lica u 'Aluminiju' koji su obnašali rukovodeće pozicije u ovoj kompaniji i bili su povezana lica''.

Naime, postupajući po zahtjevima Vlade FBiH i Kantonalnog tužiteljstva inspektori Financijske policije su na temelju knjigovodstvenih isprava, poslovnih knjiga, financijskih i drugih izvještaja, te ostale poslovne dokumentacije i korespodencije gospodarskog društva 'Aluminij Mostar, utvrdili činjenice koje se odnose na financijsko i materijalno poslovanje od 1. siječnja 2014. do 10. srpnja 2019. godine.

Osim toga, sačinjen je i zapisnik o utvrđenim činjenicama u postupku inspekcijskog nadzora financijsko-materijalnog, vanjskotrgovinskog i deviznog poslovanja gospodarskog društva 'Aluminij' koji je u formi Izvještaja dostavljen Vladi Federacije BiH i Kantonalnom tužiteljstvu u Mostaru.

''Sačinjeno je šest izvještaja o postojanju osnova sumnje o počinjenim krivičnim djelima i počiniteljima, kojima je za utvrđene nepravilnosti i nezakonitosti u poslovanju Aluminija d.d. Mostar, za razdoblje od 1. siječnja 2014. do 10. srpnja 2019. godine, prijavljeno šest odgovornih i ovlaštenih osoba u Aluminiju, kojima se stavlja na teret nanošenje štete gospodarskom društvu u ukupnom iznosu od 204.450.946,97 KM'', navodi se u izvještaju.

Podsjećamo, mostarski Aluminij je ugašen lani, a gašenje tvornice pratili su prosvjedi. Pogoni nekadašnjeg mostarskog diva iznajmljeni su privatnom, stranom konzorciju.

Iz Tužiteljstva HNŽ-a potvrdili su za portal Bljesak.info da su zaprimili izvještaj ali detlje za sada nisu mogli iznositi.

Kopirati
Drag cursor here to close