Saniranje štete

Poništeno okolišno dopuštenje Elektroprivredi HZ HB za rad hidroelektrane Rama

Pošto je Elektroprivreda odlučila ignorirati općinu i zakonske propise, morali smo podnijeti i prijave protiv odgovornih osoba nadležnim sudovima“, rekao je načelnik Jozo Ivančević.
Gospodarstvo / Tvrtke | 08. 02. 2019. u 10:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog izbjegavanja postizanja dogovora s Općinom Prozor-Rama oko saniranja šteta i izgradnje na obodu akumulacije Ramskog jezera federalno Ministarstvo okoliša i turizma poništilo je okolišno dopuštenje Elektroprivredi HZ HB  za rad hidroelektrane Rama.

 ''Poništenje okolišnog dopuštenja  znači sve veće poštivanje zakonskih propisa od nadležnih tijela i sve veće uvažavanje općine i građana. Pošto je Elektroprivreda odlučila ignorirati općinu i zakonske propise, morali smo podnijeti i prijave protiv odgovornih osoba nadležnim sudovima“, rekao je načelnik  Jozo Ivančević.

Općinska vlast s ciljem poboljšanja životnih uvjeta građana očekivala je od Elektroprivrede HZ HB da sanira klizište na obodu akumulacije, Jaklićki most i put K. Polje-Maglice Orašac, te projektiranje i izgradnju putne infrastrukture i kanalizacijskog sustava naselja, kao i urbanizaciju i uređenje obala. Nakon ignoriranja druge strane, općina je pokrenula postupak poništenja okolišnog dopuštenja, podsjeća portal ramski-vjesnik.

Poslije presude protiv elektroprivrednih poduzeća za povećanje obeštećenja ili presude protiv HNŽ vezane za prijevoz učenika, ovo je još jedna u nizu pravnih pobjeda općine, koja i ovim putem štiti prava svojih građana.

Kopirati
Drag cursor here to close