Prosvjed novinara

Poziv probranima: Nešto se skriva u Bosanskom Brodu?

Na press-konferenciju nisu pozvani ni novinari ni mediji koji su takoreći od prvog trenutka pratili zbivanja u rafineriji…
Gospodarstvo / Tvrtke | 12. 10. 2018. u 11:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Udruženja BH novinari najoštrije protestuje zbog ponašanja predstavnika "Optima grupe", prema novinarima, medijima i javnosti, nakon katastrofalne nesreće, koja se dogodila u "Rafineriji nafte Brod".

Menadžemnt te kompanije sa sjedištem u Banja Luci, u čijem sastavu posluje rafinerija, organizirao je press-konferenciju na koju su pozvani samo pojedini mediji za koje su oni, kako navode ''ocijenili da su zainteresirani'' za izjave menadžmenta o spomenutoj nesreći.

Na press-konferenciju nisu pozvani ni novinari ni mediji koji su takoreći od prvog trenutka pratili zbivanja u rafineriji i prvi izvijestili javnost o tragediji u kojoj je jedan radnik poginuo, a 50 ih ozlijeđeno, priopćio je danas Upravni odbor Udruženja BH novinari.

Iz tog udruženja podsjećaju da je ''havarija, kako zbog tragičnih posljedica, tako i zbog utjecaja na životnu sredinu i zbog činjenice da rafinerija koristi prirodne resurse, stvar od prvorazrednog javnog interesa i da javnost, ne samo u RS i cijeloj BiH, nego i u susjednim zemljama ima pravo znati što je kompanija uradila kako bi nesreću spriječila i kakvi će biti daljnji koraci menadžmenta''.

''Apsolutno je nedopustiva ovakva selekcija medija i novinara, kao što je nedopustivo da se jedna društveno odgovorna kompanija na ovakav način odnosi prema javnosti u zajednici u kojoj posluje'', poručili su iz Udruženja BH novinari.

Kopirati
Drag cursor here to close