Hrvatska

Povjerenik za Agrokor najavio nagodbu prije 10. srpnja

"Nagodba mora osigurati dvotrećinske glasove vjerovnika", kazao je izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško.
Gospodarstvo / Tvrtke | 06. 03. 2018. u 17:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber najavili su kako poduzimaju sve korake kako bi se nagodba s vjerovnicima koncerna Agrokor postigla prije krajnjeg zakonskog roka, odnosno prije 10. srpnja ove godine, javlja Anadolija.

"Nagodba mora osigurati dvotrećinske glasove vjerovnika", kazao je izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško.

Peruško je kazao kako je većina novca koja je ušla u sustav Agrokora bila namijenjena njegovom održanju, a najavio je i novo refinanciranje Agrokora, no za sada je prerano o tome govoriti, rekao je Peruško, barem mjesec ili dva.

Kazao je kako se od preuzimanja funkcije od Ante Ramljaka sastao sa većinom glavnih vjerovnika. Istaknuo je kako je cilj vjerovnika postići nagodbu jer to je jedini način da sustav nastavi funkcionirati i da se dugovi vjerovnicima vrate.

Poručio je kako su ciljevi i zahtjevi vjerovnika različiti te kako bez zadovoljenja dvotrećinskog dijela vjerovnika nema nagodbe.

U procesu djeluju dvije savjetničke grupe domaćih i stranih vjerovnika, a druga grupa savjetnika bit će ona, najavio je, koji će vjerovnicima pokazati da je nagodba fer prema svima.

U svrhu transparentnosti, najavio je redovite objave koliko zarađuje svaki od savjetnika pojedinačno.

Nakon sastanka izvanredne uprave s Privremenim vjerovničkim vijećem izviješteno je kako je cilj kompanije da do 10. travnja ove godine bude dogovoren plan nagodbe.

Izvanredna uprava ističe kako su približena stajališta sa Sberbankom tijekom pregovora.

Kopirati
Drag cursor here to close