Pozitivna stvar

Povećan broj domaćih proizvoda na policama trgovina, sve više i novih

Odluku o uvođenju novih proizvoda, s posebnim naglaskom na domaće, donijela je nova Uprava Konzuma rukovodeći se zahtjevima i potražnjom kupaca.
Gospodarstvo / Tvrtke | 14. 04. 2019. u 12:55 Bljesak.info
Kopirati

Konzum u Bosni i Hercegovini uspostavio je suradnju s nizom domaćih proizvođača, što je rezultiralo značajnim proširenjem asortimana za više od 250 novih domaćih proizvoda, priopćeno je iz te kompanije. 

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odluku o uvođenju novih proizvoda, s posebnim naglaskom na domaće, donijela je nova Uprava Konzuma rukovodeći se zahtjevima i potražnjom kupaca.

Među novim proizvodima u Konzumu najzastupljeniji su prehrambeni proizvodi, što je u skladu s postojećim proizvodnim kapacitetima na bh. tržištu. 

Riječ je o kvalitetnim domaćim proizvodima, a najzastupljeniji su mliječni i pekarski proizvodi, mesne prerađevine i osnovne životne namirnice, javlja Večernji list.

''Poštujući želje kupaca koji preferiraju kupnju proizvoda lokalnih proizvođača, uspostavili smo suradnju i s nekolicinom proizvođača koji imaju ograničene kapacitete i svoje proizvode isporučuju regionalno u manji broj naših trgovina. Nastavljamo i dalje raditi na uvođenju novih proizvoda prateći ponudu na tržištu, otvoreni smo za suradnju sa svim novim dobavljačima kako bismo kupcima osigurali što kvalitetniji i povoljniji asortiman'', izjavila je Merima Šeta, rukovoditeljica Službe nabave svježe hrane i mesa u Konzumu.

Konzum, također, surađuje i s domaćim proizvođačima u segmentu razvoja i plasmana novih proizvoda svojih trgovačkih marki. Trenutačno se intenzivno radi na proširenju asortimana mliječnih proizvoda trgovačke marke Mila koje proizvodi MI99, Gradačac, kao i na razvoju novih proizvoda u segmentu neprehrane u suradnji s kompanijom Violeta, navodi se u priopćenju.

Među novim domaćim dobavljačima s kojima je uspostavljena suradnja su: Mesna industrija Bajra, Njam-Njam, Noćko, MFS Trade, Perffeto Plus, Ajnex...

Sa značajnim brojem domaćih dobavljača obnovljena je ili ojačana suradnja, proširen je broj njihovih proizvoda na policama, kao i povećana zastupljenost u većem broju Konzum prodavaonica.

Osim što izravno podržava razvoj domaćeg gospodarstva kroz povećanu zastupljenost domaćih proizvoda, Konzum u skladu sa svojom socijalnom osjetljivošću poseban značaj daje proizvođačima čiji rad ima dodatni humani aspekt.

Tako, primjerice, Ajnex, koji odnedavno na police Konzuma plasira Royal salvete i folije, zapošljava osobe s invaliditetom, a dio sredstava od prodaje MFS mliječnih proizvoda odvaja se za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva u Prihvatnom centru “Duje” kod Doboja.

Kopirati