Reagiranje

Poslovni dnevnik paušalnim pisanjem grubo povrijedio istinu i naštetio Aluminiju

Gospodarstvo / Tvrtke | 01. 06. 2011. u 06:34 M.U.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz "Aluminija" su jutros reagirali na pisanje hrvatskog Poslovnog dnevnika: "Naviknuti na inače korektan rad Poslovnoga dnevnika, nemalo smo začuđeni jučerašnjim paušalnim pisanjem te hrvatske dnevne tiskovine, kada je u pitanju problematika Aluminijeve kupovine struje iz Hrvatske odnosno naše suradnje sa šibenskim TLM-om.

Osim što je potpisani novinar poprilično promašio s navođenjem brojki kada je pisao o cijeni struje koju Aluminij plaća unutar BiH, grubo je povrijedio istinu navodeći kako je TLM radio smanjenim kapacitetima te nije povukao svu sirovinu ugovorenu s Aluminijem, već tek oko polovice, dok je Aluminij struju po povoljnijoj cijeni povukao u ukupnim predviđenim količinama. Taj navod jednostavno nije točan jer su se obje ugovorne strane, i TLM i Aluminij d.d. Mostar, u cijelosti ponašali sukladno ugovornim obvezama, za što očekujemo reagiranje i kolega iz Šibenika, s ciljem obrane poslovne dugogodišnje suradnje i, na koncu, istine.

Također nas ne veseli uporaba riječi povoljnija isključivo kada je riječ o prodaji struje Aluminiju, bez pojašnjenja kako Aluminij, istodobno, a sukladno obvezama iz poslovnoga ugovora, TLM-u godinama isporučuje najčišći i najkvalitetniji aluminij na svijetu, također prema povoljnijoj cijeni koja ovisi isključivo o Londonskoj burzi metala.

Razumijemo potrebu Poslovnoga dnevnika, s razlogom, stati u javnu zaštitu TLM-a u vremenu kada im je budući rad u neizvjesnosti jer, dovodeći u pitanje ranije dogovorenu cijenu struje za Aluminij, Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) zapravo dovodi u pitanje opskrbu TLM-a mostarskim metalom, s obzirom na to da je jedno s drugim usko povezano Ugovorom. Ipak, ne razumijemo potrebu braniti TLM napadom na Aluminij koji je dugi niz godina izvrstnim poslovnim suradnikom i prijateljem šibenske tvornice. Napose ne razumijemo i ne prihvaćamo govor neistina i poluistina koji čitateljima nudi oprečnu sliku od one stvarne", stoji u priopćenju iz "Aluminija".

Kopirati
Drag cursor here to close