Reagiranje

Policija se ograđuje od prisluškivanja u Aluminiju

''Ovlaštene osobe PU Mostar postupile su jedino po zaprimljenoj prijavi o remećenju javnog reda i mira dana 22.6.2018. godine…''
Gospodarstvo / Tvrtke | 25. 06. 2018. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Navode o eventualnom sudjelovanju krim. inspektora, pružanju pomoći u snimanju, prisluškivanju te u provođenju posebnih istražnih radnji bez naloga nadležnih tijela, MUP HNŽ će provjeriti i poduzeti zakonom predviđene mjere'', navodi se u priopćenju za javnost MUP-a HNŽ-a povodom slučaja snimanja razgovora vezanih za iznudu novca prilikom zapošljavanja u Aluminiju.

Pojedine navode iz sredstava javnog priopćavanja o događajima u poduzetu Aluminij d.d. Mostar, MUP HNŽ oštro demantira, a posebno dijelove izviješća direktora poduzeća Nadzornom odboru o sudjelovanju krim. inspektora u pojedinim istražnim radnjama (snimanje, prisluškivanje, savjetovanje ...).

''Ovlaštene osobe PU Mostar postupile su jedino po zaprimljenoj prijavi o remećenju javnog reda i mira dana 22.6.2018. godine kojom prilikom su policiji od strane direktora poduzeća predočeni određeni podaci o mogućim koruptivnim radnjama u poduzetu Aluminij d.d. Mostar. Također, Inspektori Sektora krim. policije tom prigodom nisu izuzimali nikakvu dokumentaciju u Aluminiju d.d. Mostar'', navodi policija.

Iz MUP-a HNŽ-a su naveli kako će reagirati po svim prijavama o bilo kakvim nezakonitim radnjama kao i po svim saznanjima o kaznenim djelima koja se gone po službenoj dužnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close