Tradicionalno

Podravka uz 22. Mediteran film festival u Širokom Brijegu

Podravka BiH, vjerni promotor filmske kulture, nastavlja i u najizazovnijim vremenima pružati potporu razvoju kulture i umjetnosti u Bosni i Hercegovini.
Gospodarstvo / Tvrtke | 20. 08. 2021. u 10:30 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pandemija još traje, no nešto što mora i treba trajati bez obzira na pandemiju su umjetnost i kultura – poruka je iz Podravke BiH. Nakon Sarajevo Film Festivala, kojem je Podravka ponosno i sada već tradicionalno Zlatni sponzor, pažnja filmofila seli se nešto južnije – u Široki Brijeg, gdje se od 25. do 28. kolovoza održava 22. po redu Mediteran film festival - najstariji festival dokumentarnog filma u regiji. Podravka BiH je i ove godine sponzor za nagradu BEST SHORT (Najbolji kratkometražni dokumentarac Mediteran film festivala).

U natjecateljskom programu 22. Mediteran Film Festivala, po izboru selektora Zdravka Mustaća, za nagrade i priznanja žirija, ali i publike, natjecat će se dvadeset naslova - deset dugometražnih i deset kratkih dokumentarca. Mediteran film festival jedan je od rijetkih festivala koji novčano nagrađuje pobjednike festivala te im na taj način pomaže u ostvarivanju novih filmskih projekata. Na ovogodišnji festival prijavilo se rekordnih 300 filmskih uradaka. U programu će biti prikazani filmovi koji su već nagrađeni na velikim filmskim festivalima, a neki od njih će svjetsku premijeru imati upravo na širokobriješkom platnu od 25. do 28. kolovoza.

Organizatori kažu – "Onaj tko jednom osjeti miris Mediterana u ovome filmskom gradiću, uvijek mu se vraća".

Podravka ostaje opredijeljena svojoj strategiji da odgovornim ulaganjem u obrazovanje, održivi razvoj, kulturu i umjetnost, podrži rast i razvoj kulturnih događaja diljem BiH, te tako afirmativno utječe i na gospodarstvo Bosne i Hercegovine. Već desetljećima podupiremo manifestacije i događanja usmjerena na promidžbu umjetnosti i kulture. Potpora filmskim festivalima u Bosni i Hercegovini je postala naša tradicija koja je prerasla u ljubav. S ponosom možemo reći da Podravkino srce kuca za filmsku umjetnost u svim formatima", poručili su iz Podravke BiH.

Podravka BiH, vjerni promotor filmske kulture, nastavlja i u najizazovnijim vremenima pružati potporu razvoju kulture i umjetnosti u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close