Široki Brijeg ugostio ljubitelje dokumentarnog filma

Podravka BiH je i ove godine sponzorirala nagradu BEST SHORT Mediteran film festivala

Kolovoz je u Bosni i Hercegovini i ove godine u znaku sedme umjetnosti, a nakon Sarajevo Film Festivala, dočekali smo i s ljubavlju ispratili širokobriješki Mediteran film festival.
Gospodarstvo / Tvrtke | 30. 08. 2021. u 09:31 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završen je 22. Mediteran film festival u Širokom Brijegu. Grand Prix je osvojio film ”Posljednja vrpca iz Bosne”, redatelja Alberta Sole iz Španjolske. Podravka BiH je i ove godine sponzorirala nagradu BEST SHORT za najbolji kratkometražni dokumentarac Mediteran film festivala koju je ove godine ponio film ”Heurtebise”, redatelja Elise Torres i Octavia Guerra iz Španjolske. Srca publike u Širokom Brijegu osvojio je film ”Moje tijelo” talijanskog redatelja Michelea Penette.

Mediteran film festival najstariji je festival dokumentarnog filma u regiji i jedan od rijetkih koji novčano nagrađuje pobjednike festivala te im na taj način pomaže u ostvarivanju novih filmskih projekata. U natjecateljskom programu 22. Mediteran Film Festivala, po izboru selektora Zdravka Mustaća, za nagrade i priznanja žirija, ali i publike, natjecalo se dvadeset naslova - deset dugometražnih i deset kratkih dokumentarca. Na ovogodišnji festival prijavilo se rekordnih 300 filmskih uradaka.

Kolovoz je u Bosni i Hercegovini i ove godine u znaku sedme umjetnosti, a nakon Sarajevo Film Festivala, dočekali smo i s ljubavlju ispratili širokobriješki Mediteran film festival, koji je ove godine uz sve mjere opreza omogućio ljubiteljima dokumentarnog filma praćenje projekcija u živo. Radujemo se što bili dio ove lijepe priče koja pruža potporu razvoju i njegovanju filmske umjetnosti u Bosni i Hercegovini, poručili su iz Podravke BiH.

Vuk Perović, Aleta Rajič i Luke Grigg bili su članovi su žirija 22. Mediteran Film Festivala u okviru kratkometražnog dokumentarnog filma, dok su odluku o najbolje dugometražnom dokumentarnom filmu donijeli Dafne Jemeršić, Srđan Šarenac i Tiha Gudac.

PR  / Podravka BiH je i ove godine sponzorirala nagradu BEST SHORT Mediteran film festivala

I ove godine je tijekom Mediteran film festivala realiziran projekt MFF School, kojim se kroz filmsku radionicu mladima nastoji približiti filmska umjetnost. Ove su godine u MFF radionici nastali kratki dokumentarni film ”Stipe” te kratki igrani film ”Pamet u glavu” koji su prikazani na zatvaranju festivala.

Žiri je dodijelio dvije specijalne nagrade – filmu ”Moje tijelo” redatelja Michelea Penette te filmu ”Na liniji”, redatelja Alexa Goharia i Lea Mattiei a Festival je zatvoren projekcijom filma ”Ljubav oko svijeta”, redateljskog para Anđele i Davora Rostuhara.

Podravka ostaje opredijeljena svojoj strategiji da odgovornim ulaganjem u obrazovanje, održivi razvoj, kulturu i umjetnost, podrži rast i razvoj kulturnih događaja diljem BiH, te tako afirmativno utječe i na gospodarstvo Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close