Rješenja nema na radaru

Pitanje u zraku: Što sa zračnom lukom?

Semir Temim, zamjenik predsjednika Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije, rekao je kako su ''dosta puta pomogli aerodrom…''
Gospodarstvo / Tvrtke | 23. 02. 2021. u 07:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jedan od prioriteta u radu Gradskog vijeća Mostara bit će izvještaj o javnim poduzećima, između ostalog i o Javnom poduzeću Aerodrom Mostar. Tek poslije detaljne analize i izvještaja o radu moći će se donijeti konkretni zaključci. Sigurno je da je došlo do imenovanja direktora mimo zakona i odluka Gradskog vijeća. Prvo moramo završiti sa upravnim strukturama, pa tek onda pričati o planovima za budućnost'', rekao je Salem Marić predsjedatelj Gradskog vijeća Grada Mostara.

Naime, BHRT navodi kako je posljednji zrakoplov na mostarski aerodrom sletio u prosincu prošle godine. U 2020. godini kroz mostarsku Zračnu luku prošla su tek 1.374 putnika. Primjera radi, tijekom 2019. broj putnika iznosio je 32.866, što je također dosta manje u usporedbi s, recimo, tuzlanskim ili sarajevskim aerodromom.

Video: Kakva je budućnost aerodroma u Mostaru?

Semir Temim, zamjenik predsjednika Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije, rekao je kako su ''dosta puta pomogli aerodrom kada je u pitanju promocija Grada Mostara, i sama promocija aerodroma, organiziranje i sufinanciranje sastanaka s predstavnicima avio-kompanija''.

''Očito je da to nije urodilo plodom. Vidimo da već WizzAir radi u Sarajevu, tamo dolaze niskobudžetne kompanije, već odavno su i u Tuzli, dok Mostar ostaje slijepo crijevo'', rekao je za BHRT Temim.

Prvi čovjek Zračne luke Mostar Ivan Ljubić odbio je stati pred kamere, a BHRT na ovu temu nije uspio pričati ni s novim mostarskim gradonačelnikom.

BHRT navodi kako bi slamka spasa mogli biti dugo očekivani ugovor s kompanijom Ryanair ili produženje suradnje s Eurowingsom.

''Međutim, postavlja se pitanje koliko je to realna opcija, s obzirom da je Eurowings i prije pandemije tokom određenih mjeseci obustavljao letove za Düsseldorf i Stuttgart.

 

Kopirati
Drag cursor here to close