820 milijuna dolara

Philip Morris International sklopio sporazum o preuzimanju Fertin Pharme

''Raznolik tehnološki asortiman Fertin Pharme, raznovrsno poslovanje koje se konstantno širi i ekspertiza svjetske klase će obogatiti naše kanale i kapacitete za inovacije''
Gospodarstvo / Tvrtke | 06. 07. 2021. u 15:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / Philip Morris International

Kompanija Philip Morris International Inc. (PMI) (NYSE: PM) sklopila je sporazum o preuzimanju kompanije Fertin Pharma A/S (Fertin Pharma), jedne od vodećih kompanija za razvoj i proizvodnju inovativnih farmaceutskih i proizvoda za zaštitu zdravlja na bazi oralne i intraoralne primjene, po cijeni od 5,1 milijarde danskih kruna, oko 820 milijuna dolara, priopćeno je iz ove kompanije.

''Kupovina Fertin Pharme će predstavljati značajan korak na našem putu ka budućnosti bez duhanskog dima, jer će unaprijediti naš asortiman proizvoda bez duhanskog dima, posebno onih za suvremenu oralnu upotrebu, kao i ubrzati naš napredak u oblasti proizvoda bez nikotina'' - izjavio je generalni direktor Jacek Olczak.

Po njegovim riječima, i PMI i Fertin su posvećeni znanosti i inovacijama za potrošače u cilju boljeg kvaliteta života i izuzetno mu je drago što su postigli ovaj dogovor.

''Raznolik tehnološki asortiman Fertin Pharme, raznovrsno poslovanje koje se konstantno širi i ekspertiza svjetske klase će obogatiti naše kanale i kapacitete za inovacije, osiguravajući brzu i fleksibilnu ponudu proizvoda za oralnu upotrebu koja podržava naše ciljeve da do 2025. godine preko 50 posto neto prihoda ostvarujemo od proizvoda bez duhanskog dima i najmanje milijardu dolara od proizvoda bez nikotina'' - rekao je Olczak.

Fertin Pharma je privatna tvrtka sa preko 850 zaposlenih koja posluje u Danskoj, Kanadi i Indiji. Jedna je od vodećih organizacija ugovorne proizvodnje i razvoja (CDMO), specijalizirana za istraživanje, razvoj i proizvodnju žvakaćih guma, praškova, tableta na rastvaranje i drugih čvrstih oralnih proizvoda koji sadrže aktivne sastojke, uključujući nikotin, i u toj oblasti predstavlja jednog od vodećih proizvođača rješenja u oblasti terapije zamjene nikotina. Kompanija i njeni zaposleni donose veliko znanstveno iskustvo i znanje u razvoju inovativnih proizvoda, koji osigurava nadprosječan rast u novim i postojećim oblastima poslovanja. Fertin Pharma je u 2020. godini ostvarila neto prihod od 1,1 milijarde danskih kruna (oko 160 milijuna dolara).

Fertin Pharma je trenutno u vlasništvu globalne investicione organizacije EQT i kompanije Bagger-Sørensen & Co. Po završetku preuzimanja, Fertin Pharma će preći u puno vlasništvo kompanije PMI.

Kopirati
Drag cursor here to close