Ista meta...

Pandža ostaje direktor Aluminija?

Pred novim, a sve je izglednije, starim direktorom Aluminija ostat će isti zadaci…
Gospodarstvo / Tvrtke | 11. 03. 2019. u 10:34 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čini se kako će na čelu mostarskog Aluminija ostati Dražen Pandža, aktualni vršitelj dužnosti direktora ove kompanije.

Naime, iako se u kuloarima spominjalo kako bi čelno mjesto Aluminij trebao preuzeti Tomislav Mazal, bivši šef Đure Đakovića, hrvatski mediji objavili su kako on postaje novi direktor Gradske plinare Zagreb te da se službeno imenovanje očekuje uskoro.

S druge strane, kako doznajemo, odlučeno je da Pandža ostane na čelu tvrtke iako su se na to mjesto, uz njega i Mazala, prijavila još tri kandidata - Danijel Bukovac, Zlatko Topić i David Bećirović.

Podsjećamo, 1. veljače je raspisan natječaj za novog direktora a 11. siječnja je imenovan je novi saziv Nadzornog odbora Aluminija, dok je tjedan dana kasnije za predsjednika ovog tijela imenovan Zdenko Klepić.

Pred novim, a sve je izglednije, starim direktorom Aluminija ostat će isti zadaci – izvaditi firmu iz najgore situacije u kojoj se našla od svojeg postojanja. Aluminiju je isključivana struja, kasnile su plaće i isplate dobavljačima, a spas je pronađen u opskrbi električnom energijom s odgodom plaćanja.

Podsjećamo, u intervjuu za Bljesak.info u jeku najveće krize, Pandža je rekao kako je preuzeo vruć krumpir kada nitko nije htio.

''Tko god želi i misli da može bolje, može doći i okušati se'', rekao je sredinom listopada prošle godine Pandža.

Između ostalog, rekao je kako jedan od vlasnika – Vlada Federacije – još uvijek nije čvrsto stala iza poduzeća.

''Ako mi nismo firma od strateškog značaja, ako mi nismo bitni državi, ako nismo bitni Vladi, onda je korektno da nam se to i kaže. Vlasnici su jedini ovlašteni donijeti, ne dao Bog, odluku o gašenju Aluminija. Mi ne možemo, kao uprava, kao menadžment, donijeti tu stratešku odluku, to nije naš mandat! Ja, kao građanin Mostara koji je ovdje rođen i odrastao, da donesem takvu odluku? Nikada! Tu odluku mora donijeti vlasnik. Mi možemo reći što nam je potrebno da preživimo i ponoviti kako je naša jedina opcija i fokus Aluminijev život, Aluminijevo poslovanje i očuvanje radnih mjesta naših radnika, kao i ukupne socijalo-gospodarske pa i političke stabilnosti zemlje. Mi se predati nećemo!'', rekao je za Bljesak.info Pandža.

 

Kopirati
Drag cursor here to close