Drugačija od svih

Otvorila se najljepša Ikea u Europi

Novi koncept napravljen je u skladu s željama i potrebama kupaca koje s godinama mijenjaju, pa je tako cilj ovu robnu kuću pretvoriti u atraktivno mjesto susreta za sve...
Gospodarstvo / Tvrtke | 24. 09. 2021. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U blizini bečkog Zapadnog kolodvora u popularnoj shopping ulici Mariahilfer Straße, nedavno se otvorila nova inovativna zgrada švedskog proizvođača namještaja IKEA, drugačija od svih dosadašnjih IKEA kuća u svijetu, prenosi Journal.

IKEA budućnosti

Novi koncept napravljen je u skladu s željama i potrebama kupaca koje s godinama mijenjaju, pa je tako cilj ovu robnu kuću pretvoriti u atraktivno mjesto susreta za sve, a istovremeno ispoštovati koncept održivosti. Na licu mjesta kupuju se svi artikli koji se mogu ponijeti u metro, pješke ili na biciklu, dok sve ostalo stiže na kućnu adresu. Razlog tome su promjene potrošačkog ponašanja i mobilnosti.

Većina stanovnika Beča u unutarnjim gradskim okruzima naime više ne posjeduje automobil. Kupci u Beču rado idu u kupovinu, žele sve isprobati, opipati i testirati, ali velike stvari ne žele sami nositi kući. Žele ih dobiti isporučene na kućnu adresu.

Zelena fasada

Za vanjski izgled zgrade pobrinuo se arhitektonski ured „querkraft“. Na mrežastoj fasadi smjenjuju se otvoreni i zatvoreni elementi kako bi na svim razinama zgrade moglo rasti drveće. Na svakoj su strani paralelno s osvijetljenim prostorima ugrađeni i ozelenjeni elementi fasade, a na krovu zgrade koji je otvoren za sve posjetitelje posađeno je drveće i bilje za opuštajuću atmosferu. Uz novu zgradu sa zelenom fasadom nisu predviđena parkirna mjesta za automobile, već samo za bicikle.

U novom je IKEA centru zastupljeno sve ostalo što ovu robnu kuću čini prepoznatljivom: izložbene sobe, studiji za planiranje interijera i naravno svi uobičajeni artikli od kauča, kreveta, kuhinja do dnevnih boravaka, posuđa, dekorativnih predmeta, tepiha te švedskih delicija u restoranu.

Kopirati
Drag cursor here to close