Aluminij

Romeo Biokšić pisao ministru Džindiću: Dok ste jedne ugasili druge ste spašavali

''Tim radnicima vi niste ministar vi ste samo ministar radnicima rudnika FBIH koji mu su iznosi po pitanju dugovanja znatno veći nego Aluminija'', napisano je u pismu.
Gospodarstvo / Tvrtke | 24. 05. 2021. u 16:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik sindikata bivših radnika mostarskog Aluminija Romeo Biokšić uputio je otvoreno pismo federalnom ministru energije, rudarstva i industrije Nerminu Džindiću.

Pismo prenosimo u cijelosti: 

''Poštovani ministre energije, rudarstva i industrije FBiH,

Ti koji bi trebao biti ministar na čitavom teritoriju FBiH, a ne samo na jednom teritoriju koji se nalazi iznad Ivan planine pokazao si u svojim izjavama i svojim radnjama više puta da ste nas podijelili na vaše i na njihove.

Najveći gospodarski subjekt u FBIH mostarski Aluminij koji se godinama borio sa cijenom električne energije nije dobio vašu pomoć nije dobio vašu pozornost ni zainteresiranost za spašavanje unatoč svim ukazivanjima s problema i štrajkovima, prosvjedima djelatnika te kompanije.

Tog diva i simbola Hercegovine ste ugasili 10.07. 2019. god gdje je bez radnog statusa ostalo oko 900 djelatnika što sa svojim obiteljima čini zabrinjavajuću brojku kojima je životna egzistencija ugrožena niste jer to nisu bili vaši to su njihovi ispod Ivan planine.

Aluminijevi djelatnici su napustili proizvodne pogone sa gorkim suzama u očima sa jednom velikom boli sa neplaćenim doprinosima za zdravstveno mirovinsko osiguranje koja premašuju milijunske iznose.

Tim radnicima vi niste ministar vi ste samo ministar radnicima rudnika FBIH kojem su iznosi po pitanju dugovanja znatno veći nego Aluminija.

Morate znati da ste vi servis građana ove države i da uz svakog djelatnika bez obzira na kojem se dijelu FBIH nalazio morat stati sačuvati njegovo radno mjesto što nažalost u ovom slučaju nije tako dok ste jedne ugasili druge ste spašavali neka vam se je stid i sramota, a isto tako i ove moje bivše radne kolege koji trenutno vode ugašenog nekadašnjeg giganta zašto šute na ovakve stvari zaboravili su one koji su najviše dali u opstanku kompanije'', napisao je u pismu predsjednik sindikata bivših radnika mostarskog Aluminija Romeo Biokšić.

Kopirati
Drag cursor here to close