Dogovor

Opsenica potpisao prijedlog kolektivnog ugovora sa sindikatima zdravstva HNŽ-a

Dokument su potpisali ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a Goran Opsenica, te predsjednik Pregovaračkog tima Nezavisnog strukovnog sindikata zaposlenih u zdravstvu HNŽ-a i N Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB Mostar Josip Masatović.
Gospodarstvo / Tvrtke | 26. 06. 2018. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijedlog Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) potpisan je u utorak u Mostaru.

Dokument su potpisali ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a Goran Opsenica, koji je ujedno i predsjednik Pregovaračkog tima županijske Vlade te predsjednik Pregovaračkog tima Nezavisnog strukovnog sindikata zaposlenih u zdravstvu HNŽ-a i Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Josip Masatović.

Potpisani prijedlog bit će upućen Vladi HNŽ-a, a nakon usvajanja na sjednici Vlade koja se očekuje sljedećih dana, Kolektivni ugovor potpisat će predsjednik županijske Vlade Nevenko Herceg, predsjednik Nezavisnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu HNŽ-a Osman Tufek i predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Josip Masatović. 

Time će, nakon višemjesečnog pregovaranja, biti okončan proces u kojemu su sudjelovala sva tri reprezentativna sindikata, te će nakon doktora medicine i stomatologije kolektivni ugovor dobiti zdravstveni djelatnici i djelatnici u zdravstvu, a potpisani kolektivni ugovori u značajnoj će mjeri poboljšati materijalni status svih zaposlenika u području zdravstva, priopćila je Vlada HNŽ-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close