Tik-tak

Oči Aluminija uprte u Sarajevo: Najavljena sjednica i moguća rješenja

Kako se očekuje, na sjednici bi jedna od tema trebala biti situacija u mostarskom Aluminiju koji je osigurao opskrbu strujom samo za ovaj tjedan.
Gospodarstvo / Tvrtke | 18. 10. 2018. u 15:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu u petak će, s početkom u 9.00 sati, biti održana 158. redovna sjednica Vlade FBiH.

Kako je najavljeno iz Ureda za informiranje Vlade FBiH u 12.00 sati bit će održana press-konferencija na kojoj će biti predstavljene najznačajnije odluke sa sjednice Vlade FBiH.

Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću sa 158. sjednice Federalne vlade dostavit će saopćenje za javnost. O konačnom dnevnom redu sjednice javnost će biti obaviještena nakon što ga Vlada FBiH utvrdi.

Kako se očekuje, na sjednici bi jedna od tema trebala biti situacija u mostarskom Aluminiju koji je osigurao opskrbu strujom samo za ovaj tjedan.

No, pojavile su se informacije da je došlo do neslaganja među ministrima zbog navodnog prijedloga mogućeg rješenja. Tako su neki ministri protiv ideje da se uzme novac predviđen za gradnju infrastrukturnih projekata u Federaciji te ga se preusmjeri u Aluminij budući da Vlada federacije nema interventna sredstva.

Neke informacije govore da će ministar energije, industrije i rudarstva Nermin Džindić predstaviti mjere koje podrazumijevaju dokapitalizaciju Aluminija na način da se po burzovnoj cijeni otkupi većinski paket vlasništva.

Kopirati
Drag cursor here to close