Pomalo

'Novi' Aluminij isplatio prve plaće

Do 1. studenoga ove godine bi se proizvodnja u pogonu ljevaonice trebala u potpunosti pokrenuti...
Gospodarstvo / Tvrtke | 11. 09. 2020. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka Aluminij Industrija d.o.o. je isplatila prve plaće radnicima koji rade na ponovnom pokretanju proizvodnje u pogonu ljevaonice.

Kako piše portal Dnevnik.ba, tijekom kolovoza Aluminij Industries je u radni odnos primio 22 bivša radnika društva Aluminij d.d., koji su dobili prvu plaću.

Nadalje, već je započelo zapošljavanje dodatnog broja uposlenika prema planu zapošljavanja za mjesec rujan, u sklopu kojega se do kraja mjeseca planira zaposliti dodatnih 52 radnika.

Do 5. listopada u planu je zapošljavanje još minimalno šest dodatnih radnika iz skupine bivših zaposlenika društva Aluminij d.d., čime će biti ispunjena obveza tvrtke Aluminij Industrija d.o.o. da u radni odnos primi 80 bivših radnika društva Aluminij d.d.. 

Sve aktivnosti koje provodi tvrtka Aluminij Industrija d.o.o. iskoordinirane su s upravom društva Aluminij d.d. i Nadzornim odborom navedenog društva, a sve u cilju ispunjavanja obveza definiranih Ugovorom o poslovnoj suradnji. 

Do 1. studenoga ove godine bi se proizvodnja u pogonu ljevaonice trebala u potpunosti pokrenuti, dok bi do kraja ove godine trebalo biti zaposleno dodatnih 90 radnika.

Podsjećamo, Aluminij Industries je od Aluminija Mostar iznajmio pogon ljevaonice u kojem namjeravaju revitalizirati proizvodnju te uposliti ukpno 80 radnika.

Kopirati
Drag cursor here to close