Stvarno?

Novalić: Stečaj Aluminija je jedini lijek

Jedini lijek za Aluminij je stečaj i na kraju on se neće moći izbjeći. Dugovanja prelaze (ukupni) kapital. Naime, dugovanja su 400 milijuna KM, a kapital je 96 milijuna KM
Gospodarstvo / Tvrtke | 23. 02. 2019. u 12:12 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Govoreći o stanju u kompaniji Aluminij iz Mostara premijer Federacije BiH Fadil Novalić je podsjetio kako je stečaj preporuka međunarodne revizorske kuće KPNG za ovu tvrtku. Novalić je kazao kako se to na kraju neće moći izbjeći."Ukoliko je KPNG (jedna od četiri najveće međunarodne revizorske kuće na svijetu) predložio stečaj, a nije nam on to morao predložiti, jedini lijek za Aluminij je stečaj i na kraju on se neće moći izbjeći. Dugovanja prelaze (ukupni) kapital. Naime, dugovanja su 400 milijuna KM, a kapital je 96 milijuna KM i to nominalni, a realni je 46 milijuna KM. Druga je stvar što je politički osjetljivo pitanje produžavanje, odnosno, prekidanje tog procesa Aluminija. Postoje oni koji se bave time, programirani stečaj", rekao je Novalić u petak u Sarajevu, piše Faktor.ba.

Dodaje kako je u 20 kompanija proveden programirani stečaj.

"Postoji takav stečaj koji može bez zaustavljanja poduzeća, i tu političku dimenziju zadovoljiti. Da ne staje tvornica, da ljudi ne idu kući, a da se uđe u "novu košulju", mi to tako kažemo. Bez starih dugova, s novim vlasnicima prije svega i novim konceptom", kazao je Novalić. 

Kopirati
Drag cursor here to close