Tekstilna industrija

Nova tvrtka stiže u Hercegovinu, posao za 60 ljudi

"U prvoj fazi bi trebalo biti zaposleno 60, pa u nekoliko sljedećih faza po 30 radnika, što bi ukupno bilo 150 radnika", kazao je načelnik općine Nevesinje Milenko Avdalović.
Gospodarstvo / Tvrtke | 10. 06. 2021. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija tekstila "Mraz" sa sjedištem u Palama za mjesec dana trebalo bi da otvori proizvodni pogon u Nevesinju, koji bi zapošljavao od 120 do 150 radnika, pri čemu će imati podršku općine Nevesinje.

"Općina Nevesinje i kompanija 'Mraz' iz Pala, koja je nedavno kupilo nevesinjsku tvornicu tekstila 'Klaudia', potpisat će u skorije vrijeme memorandum o poslovnoj suradnji", ističe za "Nezavisne" Milenko Avdalović, načelnik ove općine.

Kako kaže, radi se ozbiljnom gospodarskom subjektu iz oblasti tekstila s kojim će lokalna uprava uspostaviti partnerski odnos kako bi se sačuvala radna mjesta i održao kontinuitet tekstilne proizvodnje u Nevesinju.

Obuka u Foči

"Ova tvornica bi za mjesec dana trebala otvoriti novi proizvodni pogon i u prvoj fazi bi bilo zaposleno 60, pa u nekoliko faza po 30 radnika, što bi ukupno bilo 150 radnika", kazao je Avdalović.

Ističe kako je osam radnika koji će biti rukovodeći već na obuci u Foči u pogonu, gdje trebaju biti mjesec dana, nakon čega će oni obučavati radnike koje bi bili zaposleni u prvoj grupi.

"Kompanija 'Mraz' je nedavno kupila Tvornicu tekstila 'Klaudia' i vjerojatno će zaposliti dio onih koji su radili u ovoj tvornici, ali sigurno je da će biti zaposleni i novi radnici", kazao je Avdalović.

Pojasnio je da je ova tvornica izvozno orijentirana i surađuje s renomiranim partnerima iz Njemačke, te uglavnom šije zaštitu opremu za vatrogasce, policiju, vojsku...

"Кompanija 'Mraz' rastuća je tekstilna kompanija koja, osim u sjedištu društva u Palama, ima i pogone u Foči, Rogatici i Travniku", zaključio je Avdalović.

Početak rada za mjesec

Mladen Kovačević, direktor tvrtke "Mraz", kazao je za "Nezavisne" kako bi pogon u Nevesinju trebao početi s radom za mjesec dana.

"Ulazimo u proces nabave opreme, velike su investicije, imamo rukovodeći kadar koji se obučava u našim pogonima u Foči", kazao je Kovačević.

Ističe kako idu u tom pravcu da u ovom pogonu bude zaposleno oko 150 radnika.

"Sigurno je da nećemo moći odmah startati s tolikim brojem, prvenstveno će biti zaposleno oko 60 radnika te kako se bude širila proizvodnja, morat ćemo zaposliti i dodatne, tako da nam je cilj da do kraja ove godine zaposlimo preko 120 ljudi", kazao je Kovačević.

Dodaje da radnicima koje planiraju da zaposle, a koji su radili u nevesinjskoj tvornici tekstila "Klaudia", treba vremena da prođu obuku jer se razlikuje proizvodnja kako su oni radili tadašnjoj tvrtci.

"Oni su ranije radili samo na koži, sada trebaju naučiti kako se pravi nogavica, šlic i slične stvari", kazao je Kovačević.

Podsjetimo, tvrtka "Mraz" je počela kao mala krojačka radnja, kao obiteljski posao u Palama.

Od tada je kompanija eksponencijalno rasla do trenutka u kojem je danas, operirajući sa četiri različita proizvodna pogona u mjestima Pale, Rogatica, Foča i Travnik, s radnom snagom koja broji preko 200 radnika.

Kopirati
Drag cursor here to close