Mreža Naše društvo

Nova pitanja za Gradsku upravu, komunalna poduzeća i Općinski sud

Komunalna nepogoda u Gradu Mostaru
Gospodarstvo / Tvrtke | 13. 12. 2017. u 08:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:  Bljesak.info

Sukladno  aktivnostima  najavljenim na konferenciji za novinare, Mreža Naše društvo 05.12.2017. godine uputila je novi set pitanja komunalnim poduzećima i Gradskoj upravi, kao i konkretan zahtjev za Gradsku upravu i nadležne odjele/službe.

Kako bismo ih podsjetili na rok od 15 dana, propisan Zakonom o slobodi pristupa informacijama još jednom su javno na svojim internet stranicama objavili sva pitanja poslana pitanja.

ZAHTJEV ZA GRADSKU UPRAVU GRADA MOSTARA – Donijeti Program obavljanja djelatnosti iz zajedničke komunalne potrošnje za 2018. godinu do kraja 2017. (Program ZKP-a za 2018. godinu)

Pravovremeno donošenje Programa ZKP-a za 2018., kao i donošenje pripadajućeg  operativnog i dinamičkog plana, omogućit će uvid tko će, što, kada i za koliko novca raditi u 2018. godini, kada su u pitanju komunalne djelatnosti zajedničke komunalne potrošnje.

Do sada to nije bilo omogućeno građanima.

U ovom slučaju ne radi se o zahtjevu po Zakonu o slobodi pristupa informacijama, nego o poštivanju Zakona o komunalnim djelatnostima u HNŽ/K i sukladno tom zakonu rok za donošenje Programa za 2018 je 31.12.2017.

O čemu se radi možete pročitati na stranicama Mreže Naše društvo

Kopirati
Drag cursor here to close