Nova nada

Nova nada za Aluminij: Vladi stiglo prihvatljivo pismo!

Vrlo je izgledno da se sutra nastavlja proizvodnja, doznaje portal Bljesak.info nakon sastanka u Vladi Federacije BiH.
Gospodarstvo / Tvrtke | 04. 07. 2019. u 14:17 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švicarski Glencore poslao je pismo Upravi Aluminija prijedlog koji je prihvatljiv i Vladi Federacije BiH te je vrlo izgledno da se sutra nastavlja proizvodnja, doznaje portal Bljesak.info nakon sastanka predstavnika radnika i Nadzornog odbora s resornim ministarstvom u Vladi Federacije BiH.

Kako nam je potvrdio Samir Anić, predstavnik malih dioničara, radnici koji prosvjeduju pred zgradom Vlade imat će dva sastanka.

''Glencore je spreman preuzeti plaćanje električne energije do kraja godine i obveze dok ne preuzmu firmu. Ne zanima nas tko će preuzeti već da otkupe dionice. Danas ćemo znati što nudi firma iz Dubaija'', rekao je Anić.

Podsjećamo, danas je Vlada Federacije na sjednici izvijestila o svojim potezima vezano za poslovanje mostarske tvornice, a još se uvijek očekuje službeno očitovanje nakon sastanka dužnosnika Vlade FBiH s predstavnicima multinacionalna firme WAQT Trade LLC iz Dubaija, a na osnovu pisma namjere u kojem je ova firma iskazala interes za kupovinu većinskog vlasništva u Aluminiju.

Mostarska tvornica objavila je kako se u prvoj minuti subote gasi proizvodnja jer nema načina da se dogovori nova isporuka električne energije te da je za spas potrebno samo čudo.

Obavijestili su sve nadležne o procesu i posljedicama gašenja pogona, a unatoč ovim informacijama još je uvijek neizvjesno okončanje krize jer se iz pojedinih izvora mogu čuti različite verzije spašavanja Aluminija i radnih mjesta oko 900 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close