Martina Dalić predstavila knjigu

Nije bilo urote i korupcije u rješavanju krize u Agrokoru

Knjiga je nastala zbog potrebe da objasnim kako su se događaji zbivali kada se Vlada suočila s krizom u Agrokoru, kazala je Dalić na početku predstavljanja.
Gospodarstvo / Tvrtke | 29. 10. 2018. u 19:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivša potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva Martina Dalić poručila je u ponedjeljak na predstavljanju svoje knjige "Agrokor: Slom ortačkog kapitalizma" da nije bilo namjere urote i korupcije u rješavanju krize u tom koncernu.

Na predstavljanju knjige Martine Dalić, u organizaciji Jutarnjeg lista, okupio se velik broj političara i gospodarstvenika, a nazočio joj je i hrvatski premijer Andrej Plenković, javila je Hina.

Knjiga je nastala zbog potrebe da objasnim kako su se događaji zbivali kada se Vlada suočila s krizom u Agrokoru, kazala je Dalić na početku predstavljanja.

"Nastale su brojne laži u javnom prostoru, onih koji su htjeli da proces izvanredne uprave ne uspije", ustvrdila je. Vlada nije dala 300 milijuna eura pozajmice Agrokoru, kazala je te ustvrdila da u Vladi nije postojao Borg, nije bilo urotnika niti korupcije. Radnici nisu došli na Markov trg, a Vlada nije dala garancije na teret poreznih obveznika, dodala je.

"Podnijela sam ostavku zbog događaja koji se nisu nikada dogodili. Tajne skupine nije bilo, ali zbog poruka koje su se našle u javnom prostoru, stabilnost Vlade je bila poljuljana. Iako je to bila namještaljka, premijer i ja smo se dogovorili da podnesem ostavku iako nisam kriva za ono što mi se stavlja na teret", poručila je Dalić.

Bivši izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak novinarima je uoči predstavljanja knjige kazao da je pročitao dijelove knjige koji se odnose na njega.

"S odmakom vremena, mislim da svi koji su sudjelovali u najkompleksnijem ekonomskom problemu koji se u tom trenutku dogodio u Hrvatskoj mogu biti ponosni na ono što su napravili i možemo svi biti zadovoljni što se nije dogodila neka veća šteta", rekao je Ramljak odgovarajući na novinarske upite prije predstavljanja knjige.

Ramljak se suzdržao i od komentara na upite o skupini Borg i aferi hotmail: "Nije postojala skupina Borg, mislim da su to konstrukcije".

Bivši potpredsjednik Vlade i ministar financija Borislav Škegro uoči predstavljanja knjige ustvrdio je kako su veliki dio medija "napravio afere ni iz čega, na nepostojećim činjenicama i lažima".

"Martina Dalić je vrlo odgovorna osoba i, koliko ja mogu procijeniti, ona je vidjela da bi njezin ostanak mogao ugroziti cilj svih ciljeva, a to je bila uspješna nagodba, Uspješna nagodba koja je napravljena, potvrđena. vjerovnici prošli puno bolje nego bi prošli u bilo kojem alternativnom scenariju. Zašto je morala otići - zato da ne bi ugrozila nagodbu", rekao je Škergo.

Kopirati
Drag cursor here to close