SAS

Nastavljen štrajk pilota; poremećeni planovi desetine tisuća putnika

Zrakoplovna tvrtka Scandinavian Airlines (SAS) otkazala je stotine letova zakazanih za nedjelju, čime je štrajk pilota ušao u svoj drugi dan
Gospodarstvo / Tvrtke | 27. 04. 2019. u 21:48 N1 Hrvatska
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrakoplovna tvrtka Scandinavian Airlines (SAS) otkazala je stotine letova zakazanih za nedjelju, čime je štrajk pilota ušao u svoj drugi dan, narušavajući planove putovanja desetaka tisuća putnika.

Piloti SAS-a u petak su počeli štrajk nakon neuspješnih pregovora o plaćama, zbog čega je otkazano 70 posto zrakoplovnih letova i onemogućeno je putovanje za oko 170 tisuća ljudi tijekom vikenda, prenosi Hina.

"Duboko žalimo što su naši klijenti pogođeni nastavkom štrajka pilota", stoji u priopćenju SAS-a u subotu u kojem se ističu da su otkazani letovi za ostatak vikenda.

"Još 64.000 putnika bit će pogođene zbog otkazivanja 587 letova diljem Skandinavije", navodi se.

Udruga poslodavaca zrakoplovne industrije u Švedskoj priopćila je da su piloti zahtijevali povećanje plaća za 13 posto, unatoč tome što već sada imaju, kako tvrde poslodavci, visoke prosječne plaće od 93.000 tisuće švedskih kruna mjesečno.

Analitičari Sydbanke procjenjuju da štrajk pilota SAS-a dnevno košta 60 do 80 milijuna švedskih kruna (5,65 do 7,54 milijuna eura), a kada bi štrajk potrajao dva tjedna troškovi bi premašili očekivanu godišnju neto dobit zrakoplovne tvrtke.

Kopirati
Drag cursor here to close