Aluminij Industrije

Nakon 16 mjeseci ponovno pokrenuta proizvodnja u mostarskom Aluminiju

U prva dva mjeseca očekuje se proizvodnja 3.000 tona metala, no već sljedeće godine trebalo bi se proizvoditi više od 3.500 tona trupaca, da bi se na kraju godine dostiglo 50.000 tona proizvedenih trupaca aluminija.
Gospodarstvo / Tvrtke | 03. 11. 2020. u 12:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Aluminij (@aluminij_industries)

Pogoni tvornice Ljevaonice mostarskog Aluminija ponovno su pokrenuti nakon gotovo 16 mjeseci te je obnovljena proizvodnja aluminijskih trupaca, izvijestili su u utorak iz Aluminija koji sada djeluje u okviru izraelske grupacije MT Abraham.

Proizvodnja je ponovno pokrenuta nakon višemjesečnih priprema i provjera peći i pogona, u dijelu Aluminijevih pogona koje je izraelska grupacija uzela u višegodišnji najam.

U prva dva mjeseca očekuje se proizvodnja 3.000 tona metala, no već sljedeće godine trebalo bi se proizvoditi više od 3.500 tona trupaca, da bi se na kraju godine dostiglo 50.000 tona proizvedenih trupaca aluminija.

Do kraja godine očekuje se kako će se zaposliti još najmanje 90 prijašnjih radnika u Aluminiju, čime bi se broj ponovno angažiranih povećao na 170.

"Nakon 16 mjeseci koliko tvornica nije bila aktivna, Ljevaonica se vratila u proizvodnju. Nisam sumnjao u proizvodne mogućnosti, a zasluga za to pripada isključivo našim radnicima. Naš je glavni cilj sada održati stabilnost i održivost", izjavio je predsjednik uprave Aluminij Industrije (kompanije koju je osnovala MT Abraham Group) Amir Gross Kabiri na pokretanju Ljevaonice.

Ranije je vodstvo te kompanije potpisalo strateški sporazum o suradnji s kineskim gigantom China NFC, čiji je cilj pokretanje i osuvremenjivanje pogona, te s Advaita grupom koji će prodavati polovinu Aluminijevih proizvoda.

Mostarski Aluminij, suvlasnici kojega su Vlada Federacije BiH s udjelom od 44 posto koliko imaju i mali dioničari radnici, a hrvatska vlada s 12 posto, prestao je s radom sredinom srpnja prošle godine zbog gubitaka većih od 220 milijuna eura, od čega se najveći dio odnosio na troškove električne energije, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close