Objasnio zašto

Musk seli sjedište Tesle

"Ovdje se ne radi o nekakvom odlasku Tesle iz Kalifornije", rekao je Musk i dodao kako tvrtka namjerava povećati proizvodnju u svojim tvornicama u Fremontu i Nevadi za 50%.
Gospodarstvo / Tvrtke | 08. 10. 2021. u 09:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elon Musk je priopćio da seli sjedište Tesle u Teksas.

"Uzbuđen sam što mogu objaviti da selimo svoje sjedište u Austin u Teksasu", rekao je Musk jučer na sastanku dioničara Tesle.

Kompanija koja se bavi proizvodnjom električnih automobila trenutno ima sjedište u Palo Altu u Kaliforniji, u blizini svog izvornog sjedišta u San Carlosu. Musk je objasnio kako na području zaljeva postoji "ograničena mogućnost povećanja poslovanja", prenosi Index.hr

Naveo je neke prepreke, poput dostupnosti stambenog prostora i dugih putovanja do radnog mjesta, te je kazao kako je tvornica u Austinu 15 minuta udaljena od centra grada i pet minuta od zračne luke. Prosječna cijena kuće u Palo Altu iznosi 3.3 milijuna dolara, piše CNN, dok je u Austinu 588.000 dolara.

Sam Musk je u prosincu rekao da se preselio u Teksas, a jedna od njegovih drugih tvrtki, SpaceX, razvija masivni raketni sustav Starship u južnom Teksasu.

Musk je kazao da se unatoč ovom novom potezu Tesla planira nastaviti "značajno" širiti u Kaliforniji.

"Ovdje se ne radi o nekakvom odlasku Tesle iz Kalifornije", rekao je i dodao kako tvrtka namjerava povećati proizvodnju u svojim tvornicama u Fremontu i Nevadi za 50%.

U svibnju 2020. Musk je u nizu tvitova kazao da će Tesla premjestiti sjedište tvrtke u Teksas ili Nevadu. Do toga je došlo nakon spora između Muska i službenika okruga Alameda u Kaliforniji oko sigurnosnih mjera u Teslinoj tvornici u Fremontu tijekom pandemije koronavirusa.

Kopirati
Drag cursor here to close