Sberbank BH donacija

Mostarska tvornica koja proizvodi zaštitna odjela za zdravstvene radnike

Zaštitna odijela su proizvedena u tvornici zaštitne opreme i medicinskog veša TIM iz Mostara koja početkom godine imala oko 20 zaposlenika, ali je uslijed izvanrednih okolnosti pojačala proizvodne kapacitete za tri puta.
Gospodarstvo / Tvrtke | 13. 04. 2020. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stalna izloženost virusu može ozbiljno ugroziti zdravlje, zato je neophodno maksimalno se zaštititi prilikom kontakta sa zaraženim osobama. Više sati svaki dan zdravstveni radnici su izloženi korona virusu. Bez obzira na snagu organizma, količina virusa koji napadaju tijelo određuje ishod.

Zdravstveni radnici nose rizik prve linije fronta, te čine i do 15% od ukupnog broja oboljelih u regijama pogođenim koronavirusom.

U namjeri da osigura dodatnu zaštitu za zdravstvene radnike u Bosni i Hercegovini, Sberbank BH je naručila specijalna zaštitna odijela za 11 zdravstvenih ustanova i to za Kantonalnu bolnicu Bihać, Opću bolnicu Sanski Most, Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, RMC Safet Mujić Mostar, Opću bolnicu Tešanj, Kantonalnu bolnicu Travnik, Kantonalnu bolnicu Zenica, JZU Zdravstveni centar Brčko, Univerzitetsko-klinički centar Tuzla, Opću bolnicu Gračanica, Univerzitetsko-klinički centar Sarajevo.

Kombinezoni su napravljeni od vodo i vjetronepropusnog materijala sirovinskog sastava 100% PES sa PU nanosom površinske mase cca 215 gr/m2. Kroz materijal su provučene karbonske niti, a svi šavovi na kombinezonu su vareni kako bi se osigurao apsolutna nepropusnost.

Zatvara se pomoću spiralnog patent zatvarača marke YKK koji je pokriven dvostrukom blendom, koja se zatvara čičak trakom, čime se osigurava nepropusnost.

Na krajevima rukava ugrađene su manžetne od neoprena, vodonepropusnog materijala. Širina manžetni regulira se pomoću letvice sa čičak trakom. Kombinezon posjeduje kapuljaču koja svojom konstrukcijom maksimalno pokriva i štiti glavu. Vidljive su samo oči i nos.

Zaštitna odijela su proizvedena u tvornici zaštitne opreme i medicinskog veša TIM iz Mostara koja početkom godine imala oko 20 zaposlenika, ali je uslijed izvanrednih okolnosti pojačala proizvodne kapacitete za tri puta.

Nabavkom od lokalnih proizvođača, Sberbank BH nastoji podržati domaće poduzetnike i lokalnu ekonomiju.

Kopirati
Drag cursor here to close