Donijeta odluka

Mostar: Taksistima i ove godine 119 stajališta

Broj vozila na području Grada Mostara utvrđuje se u omjeru jedno vozilo na 700 stanovnika
Gospodarstvo / Tvrtke | 10. 01. 2020. u 19:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Taksisti  / Bljesak.info

Više od 170 taksi vozila na područja grada Mostara bit će raspoređeno na 119 stajališnih mjesta, stoji u odluci gradonačelnika o organizaciji taksi prijevoza za 2020. godinu.

Broj vozila na području Grada Mostara utvrđuje se u omjeru jedno vozilo na 700 stanovnika, te u omjeru jedno vozilo na pedeset tisuća dolazaka turista u Mostar, stoji u odluci objavljenoj u Službenom glasniku.

Na jedno taksi stajališno mjesto, navode, raspoređuje se jedno taksi vozilo fizičke osobe taksi prijevoznika, odnosno dva taksi vozila pravne osobe taksi prijevoznika. Također, na taksi stajalištu ne može stajati više taksi vozila od broja obilježenih taksi stajališnih mjesta.

 

Naknada za korištenje stajališnog mjesta utvrđuje se za 12 mjeseci prema kriteriju građevnih zona u Gradu Mostaru i za jedno taksi vozilo iznosi od 500 maraka za prvu zonu, do 70 maraka za šestu.

Svi taksi prijevoznici su obvezni pribaviti Rješenje Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara o korištenju taksi stajališnog mjesta, kojim je propisano da za vrijeme obavljanja taksi prijevoza, vozač u vozilu kojim obavlja prijevoz mora imati Rješenje o korištenju taksi stajališta za tekuću godinu, objavljeno je u glasniku Grada.

Odluka o organizaciji taksi prijevoza u gradu, ista je kao i prethodne godine.

Kopirati
Drag cursor here to close