Propisi

Mostar: Inspekcija će provjeravati epidemiološke mjere u kafićima

Predstavnici Stožera razgovarali su o aktivnostima koje se trebaju poduzeti nakon što je uslijedilo poboljšanja stanja kada je u pitanju pandemija.
Gospodarstvo / Tvrtke | 13. 05. 2020. u 16:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stožer civilne zaštite Grada Mostara na redovitoj sjednici u srijedu usvojio je zaključak da se uputi nalog Službi inspekcije Grada Mostara koja treba žurno provjeriti je li propisno urađena protuepidemiološka dezinfekcija ugostiteljskih objekata koji su ublažavanjem mjera krenuli s radom.

Predstavnici Stožera razgovarali su o aktivnostima koje se trebaju poduzeti nakon što je uslijedilo poboljšanja stanja kada je u pitanju pandemija.

U sklopu pripreme za otpočinjanje rada vrtića, Stožer civilne zaštite Grada Mostar donio je zaključak kako je potrebno također izvršiti protuepidemiološku dezinfekciju objekata.

"Za one vrtiće koji su već obavili pripremne aktivnosti u cilju stvaranja preduvjeta da djeca mogu u njima boraviti te su već izvršili protuepidemiološku dezinfekciju objekata i svih prostorija, potrebno je da se u suradnji s Epidemiološkom službom Doma zdravlja izvrši kontrola urađene dezinfekcije" poručuju iz Stožera.

Podsjetili su građane kako je još uvijek na snazi Odluka o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa na području Grada Mostara od 18. ožujka, te da je i dalje potrebno preventivno djelovati i odgovorno se ponašati kako bi situacija ostala stabilna i povoljna.

Kopirati
Drag cursor here to close