Starta povjerenstvo

Mesić među prvim svjedocima za Agrokor

Milijan Brkić iz HDZ-a izjavio je kako se u prvoj točki odluke o osnivaju Istražnog povjerenstva navodi da je zadaća istražiti sve od nastanka Agrokora te je logično ići kronološki.
Gospodarstvo / Tvrtke | 27. 10. 2017. u 09:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon petosatne pripremne sjednice saborskog Istražnog povjerenstva za Agrokor u četvrtak je odlučeno da se prva službena sjednica održi 3. studenog, a prvi svjedoci bit će Ante Todorić i Stjepan Mesić.

Predstavnici oporbe, u izjavama za novinare, požalili su se na predstavnike vladajuće većine koji su, kako su rekli, stalno nadglasavali oporbu te su odbijali kompromis.

Po riječima predsjednika Povjerenstva Orsata Miljenića (SDP), predstavnici oporbe bili su za to da se, s obzirom da je prvi svjedok Ivica Todorić nedostupan, za svjedoke pozovu povjerenik Ante Ramljak i ministrica gospodarstva Martina Dalić, ali su vladajući to odbili te su izglasali da se ide kronološki, od početaka, po funkcijama, pa je glasovanjem odlučeno da se najprije pozovu Ante Todorić i Stjepan Mesić, javila je Hina.

Milijan Brkić iz HDZ-a izjavio je kako se u prvoj točki odluke o osnivaju Istražnog povjerenstva navodi da je zadaća istražiti sve od nastanka Agrokora te je logično ići kronološki.

"HDZ nije protiv toga da se bilo koga pozove, pa i premijera Plenkovića. No, ako smo legalisti, moramo poštivati odluku kako je napisana", poručio je Brkić.

S druge strane, Nikola Grmoja iz Mosta nezavisnih lista tvrdi kako vladajući kupuju vrijeme i opstruiraju rad Povjerenstva.

"Mi nećemo odustati od ovog Povjerenstva, iako je i meni u jednom trenutku došlo da se dignem i odem jer je to jedna lakrdija. Ali mislim da moramo ustrajati na Povjerenstvu i da ovaj njihov pokušaj da zaustave Povjerenstvo i čekanje kada će reći da po sili zakona treba prestati s radom, neće dobro proći u javnosti", poručio je Grmoja.

Najavio je da će na prvoj sjednici iznijeti određenu dokumentaciju "koja će ozbiljno kompromitirati neke ljude koji su bliski sadašnjoj Vladi".

Kopirati
Drag cursor here to close