Diasporainvest

Marin Mamuza, čovjek koji se vratio doma zbog livanjskih konja

Marinov poslovni prijedlog je prihvaćen od Linnovatea. Danas uspješno rade photo safarije divljih konja.
Gospodarstvo / Tvrtke | 06. 11. 2019. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marina Mamuzu pronalazimo u Tehnološkom parku Linnovate, poduzetničkom inkubatoru koji u Livnu okuplja mlade profesionalce iz različitih sektora.

Mamuza se vratio prije par godina iz Zagreba, gdje je studirao film i TV produkciju.

U Livno se vratio sa željom da pokrene vlastiti posao, u kojem će spojiti ljubav prema prirodi i fotografiji sa dobrom biznis idejom.

''Fotografijom sam se počeo baviti kako bih zaradio novac za gitaru, Fenderov Stratocaster. No, to je postala moja ljubav, koja me je povukla prema filmu, a onda i turizmu. Tako ću se i vratiti u ovaj kraj, jer me je uvijek oduševljavala okolica Livna, priroda i konji. Kroz fotografiju sam prikazao ovaj prostor i time privukao brojne goste. Prvo su to bili moji prijatelji i poznanici, a onda se priča širila dalje. Razvili smo posebne ponude i prijedloge, te je iz toga izrasla i cijela priča o ''Continental Adventure'' i turama fokusiranim na potragu za divljim konjima'', pojašnjava Marin.

Marinov poslovni prijedlog je prihvaćen od Linnovatea. Danas uspješno rade photo safarije divljih konja.

''Riječ je o izletu koji uključuje odlazak na izvor Bistrice, posjetu planine Cincar i potragu za krdima konja, a onda i tradicionalnim ručkom sa jelima ovog kraja'', dodaje Marin.

Livanjski kraj se može pohvaliti sa krdom od 700 divljih konja, te Marin vjeruje da u tome leži posebnost i velika prilika za razvoj turizma.

Rad njegove kompanije je kroz svoj program tehničke podrške promovirao i USAID Projekat ''Diaspora Invest'' kao primjer dobre prakse u turizmu, ali i pozitivnu priču o investiciji mladih ljudi koji su se vratili u Bosnu i Hercegovinu.

''Želimo se širiti dalje, biti prepoznati u regiji i pokazati šta sve lokalna zajednica može ponuditi. Ova priča ide dalje od turizma i prirode. Ona je šansa za mlade ljude da ovdje pronađu nove prilike, te rade ono što vole'', zaključuje Marin.

Kopirati
Drag cursor here to close