Etno-selo kod Gornjeg Vakufa-Uskoplja

Mačkare: Mirna dolina, netaknuti biser prirode

Kao nikada do sada, u ponudama domaćih turističkih agencija su obilasci zanimljivih destinacija u našoj zemlji, što je najvećim dijelom refleksija još uvijek aktuelne pandemije koronavirusa.
Gospodarstvo / Tvrtke | 16. 06. 2020. u 13:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao nikada do sada, u ponudama domaćih turističkih agencija su obilasci zanimljivih destinacija u našoj zemlji, što je najvećim dijelom refleksija još uvijek aktuelne pandemije koronavirusa.

U Etno-selu "Mirna dolina“ na lokaciji Mačkara kod Gornjeg Vakufa-Uskoplja, s optimizmom gledaju na to, vjerujući kako će se ovaj, netaknuti biser prirode, naći na kartama onih koji organiziraju turistička putovanja.

''Sam ambijent ovdje je nevjerojatan, a ugođaj potpun, jer našim gostima nudimo brojne sadržaje, uz mogućnost višednevnog boravka. Radili smo naporno proteklih godina i stvorili uvjete za smještaj cijelih obitelji i organiziranih skupina izletnika, koje nisu rijetke na ovom području'', kazao je Feni vlasnik "Mirne doline“ Ramo Omeragić.

Ističe kako je sama vožnja asfaltnim putem do etno-sela inspirativna za sve koji pohode ovo mjesto, te da su se u čari ovog kraja mogli uvjeriti gosti iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, te mnogih europskih zemalja, ali i Saudijske Arabije, SAD-a, Australije...

''Oduševljeni su zelenilom, čistim zrakom, izvorima pitke vode, ljepotom obližnje Vranice i Prokoškog jezera, ali i kupanjem u bazenu, terenima za rekreaciju i tradicionalnom hranom iz našeg restorana, naročito specijalitetima od ribe iz vlastitog uzgoja'', naglasio je.

Dodaje da su nedavno završeni svi planirani radovi na proširenju kapaciteta etno-sela, te da je otvaranje salona za organiziranje vjenčanja i drugih svečanosti, raznih skupova i manifestacija prije nekoliko godina, bio pravi potez.

''Drago nam je da su mnogi parovi krenuli u zajednički život upravo s ovog bajkovitog mjesta. Naravno, nastojimo udovoljiti svim gostima, pa i onim najmlađim. Njima je na raspolaganju veliko igralište, kao i mini zoološki vrt, koji najviše zaokuplja njihovu pažnju'', zaključio je Ramo Omeragić.

Na kraju ističe kako se ova istinska prirodna oaza nalazi na nadmorskoj visini od 850 metara, i da je od centra Gornjeg Vakufa-Uskoplja udaljena samo osam, a od Sarajeva 120 kilometara.

Kopirati
Drag cursor here to close